El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que la seva formació, Junts per Catalunya, "serà el garant de què no es rebaixarà el contingut de la taula de diàleg". 

Així ho ha declarat en una entrevista al programa de TV3, Preguntes Freqüents, on també ha explicat que aquesta taula amb el govern espanyol, no ha de servir per parlar "ni de Rodalies ni dels indults [als presos independentistes]", sinó per resoldre el conflicte polític. 

El també conseller de Polítiques Digitals i Infraestructures, ha justificat aquesta negativa a tractar la qüestió dels indults dient que aquests només "resolen 7 caos molt importants, però no l'exili ni els 3000 encausats per l'1-O". 

 

 

Un "embat democràtic" si falla el diàleg

En aquest sentit, ha explicat que Junts ha decidit fer confiança al diàleg amb Espanya perquè era una proposta d'ERC i "van obtenir un escó més a les eleccions". "Per tant -ha continuat- tenen el dret a tenir la presidència i poder proposar la taula com un primer pas per solucionar el conflicte". 

Tanmateix, si aquesta taula no avança "consensuarem un nou embat democràtic amb totes les forces independentistes". Tot i que ha insistit en la importància de la "unió" entre aquests partits, no ha donat més detalls sobre en què consistiria aquest nou moviment. 

Tot i això, també ha explicat que l'objectiu és que els pròxims anys siguin els "de la reactivació econòmica, amb els fons europeus" i ha rebutjat la dicotomia entre el camí cap a la independència i la bona governança. 

 

puignero faqs tv3 2

Jordi Puigneró a Preguntes Freqüents / TV3

Una taula sense data

Preguntat per la possible data d'aquesta taula, Puigneró ha declarat que és el president Pere Aragonès l'encarregat de fixar-la, tot i que ha assegurat que ja han iniciat els treballs. 

Ha aprofitat per explicar també que, en aquesta legislatura, continuaran les converses amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, amb el qual va mantenir una trucada de telèfon poc després del seu nomenament. 

També ha valorat la sentència del Tribunat Suprem en contra dels indults. En aquest sentit, assegurant sentir-se "poc sorprès", atesa la tendència de la justícia espanyola de castigar el moviment independentista.

 

Imatge principal, Jordi Puigneró a Preguntes Freqüents / TV3