Més canvis al Parlament, aquest cop a la bancada de Junts per Catalunya. El partit ha anunciat avui que el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; i la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, deixaran la seva acta de diputats per centrar-se en exclusiva en les seves conselleries.

L'anunci l'ha realitzat avui la portaveu del partit i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, en la roda premsa setmanal del partit. Artadi ha justificat la mesura pel doble objectiu que "es puguin centrar en les seves responsabilitats de Govern i que puguin entrar tres diputats nous en el grup parlamentari de Junts per Catalunya i reforçar així la seva feina".

Esquerra també fa canvis

Esquerra Republicana de Catalunya també va anunciar dissabte moviments en el mateix sentit. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent; la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Global, Teresa Jordà; i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, també deixaran la seva acta de diputats per centrar-se en exclusiva en el seu departament.

En el cas dels republicans, però, s'ha anunciat qui reemplaçarà als consellers. Es tracta d'Eugeni Villalbí, Ángeles Llive i Jaume Butinyà. Els tres nous diputats s'incorporaran els dies vinents al grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament, després que els tres consellers hagin renunciat a l'acta.

Junts posa pressió a la taula de diàleg

En la mateixa roda de premsa, Artadi també ha assenyalat que l'escepticisme de Junts per Catalunya amb la taula de diàleg sobre el conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol s'ha incrementat arran dels canvis que ha incorporat Pedro Sánchez al seu govern. La regidora ha advertit d'un "enduriment de les posicions del govern espanyol, de Pedro Sánchez, dels seus ministres i un enduriment del partit socialista".

Artadi ha fet referència a les declaracions de la portaveu de l'executiu espanyolIsabel Rodríguez, que ha qualificat de "superbes i arrogants" després que la ministra va preguntar quines lliçons ha après l'independentisme i ha retret que és Espanya qui "rep lliçons d'Europa". Per tot plegat, ha conclòs que l'executiu socialista avança per "un camí que no sembla que vagi en la direcció de resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l'estat espanyol".

"Ens preguntem si aquesta és ja és l'actitud de Pedro Sánchez, del socialisme. I ens plantegem si realment caldrà esperar dos anys per veure quin recorregut té aquesta suposada taula de diàleg. Potser no caldrà ni esperar aquests dos anys", ha advertit.

La CUP també va advertir aquest cap de setmana que no esperarien els dos anys de coll que han donat a Esquerra per treure fruits de l'espai. "És evident que no esperarem als 2 anys, ja vam quedar que ho aniríem revisant i avaluant, que en aquests 2 anys s'aniria veient com avança la taula, i caldrà un replantejament més aviat que tard", va dir Dolors Sabater en una entrevista a Catalunya Ràdio.

 

Imatge principal, Jordi Puigneró, vicepresident del Govern / ACN