Canvi de cares en la bancada d'Esquerra al Parlament de Catalunya. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent; la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Global, Teresa Jordà; i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà deixen la seva acta de diputats per centrar-se en exclusiva en el seu departament. Els substituiran Eugeni Villalbí, Ángeles Llive i Jaume Butinyà. Els tres nous diputats s'incorporaran els dies vinents al grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament, després que els tres consellers hagin renunciat a l'acta.

De moment, les renúncies ja s'han registrat formalment aquest divendres conjuntament. A banda, el partit ha notificat que el grup parlamentari ja ha iniciat els tràmits davant de la Junta Electoral per notificar les credencials d'aquests tres nous diputats. La previsió és que puguin incorporar-se al ple extraordinari que es preveu la setmana vinent. En un comunicat, ERC ha agraït la tasca com a diputats de les conselleres i el conseller durant aquests mesos de legislatura. Així mateix, destaca que "valora el pas endavant que fan Villalbí, Llive i Butinyà".

Villalbí, Llive i Butinyà

Eugeni  Villalbí (La Sénia, 1978) és titulat en Enginyeria tècnica d’obres públiques especialitat de Transports i serveis urbans per la Universitat Politècnica de Catalunya. Té estudis inacabats del màster d'"Urbanisme, Aménagement et Transports" a l’Institut Français d'Urbanisme-Université de París. Entre moltes d'altres tasques, va ser al capdavant de la secretaria general de Joventut de la Generalitat entre el 2006 i el 2011.

Ángeles Llive (Quito, Equdor 1974) és auxiliar administrativa i l’actual cinquena tinenta d’alcaldia de Caldes de Montbui. A l’Ajuntament, està al capdavant de les regidories d'Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+; Nova Ciutadania; Salut; Participació Ciutadana i Voluntariat; i Cooperació i Solidaritat.

Jaume Butinyà (Banyoles, 1970) és llicenciat en Geografia per la Universitat de Girona i bomber de la Generalitat des de 1995. A les darreres eleccions municipals, va ser el cap de llista per Esquerra a l'ajuntament de Banyoles, d'on va ser tinent d'alcalde entre 1999 i 2007. Vinculat al teixit associatiu comarcal, també ha assumit responsabilitats en l'àmbit supramunicipal, tant al Consell Comarcal com a la Diputació de Girona.

 

Imatge, ple del Parlament de Catalunya / ACN