Carles Puigdemont ha revelat aquest dijous que persones vinculades al PSOE el van convidar a explorar la possibilitat de lliurar-se a la justícia espanyola i aconseguir un dels indults que el govern de Pedro Sánchez va concedir als polítics independentistes empresonats per l'1-O. Carles Puigdemont, en una entrevista a RAC1, ha explicat que "persones del PSOE" han mantingut contactes amb ell més d'una vegada al Parlament Europeu "abans, durant i després dels indults" i la seva proposta "sempre és la mateixa": "En el context dels indults, em van dir que se'n podia parlar", ha explicat. 

"No és la meva situació la que arreglarà el conflicte, no cal que em vingueu a presentar solucions felices, que em lliuri i que ja em donareu un indult i que ja em tractareu bé. No busco això. Això no arregla res". Aquesta va ser la resposta que Puigdemont va donar en tots els casos que se li va fer l'oferiment. Puigdemont considera que era raonable que li proposessin l'indult perquè ho anaven a fer amb els líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem. "Era creïble que ho fessin", destaca.

Puigdemont: "No busco l'indult"

Puigdemont ha argumentat que ell no va acceptar, que no buscava ni busca l'indult. "Jo no estic disposat a això, jo no busco un indult. Ja sé que si jo hagués acceptat això segurament estaria al carrer, a Girona, però no he anat a l'exili per això", ha insistit. Així ha explicat que el que busca, des de l'exili, és una solució al conflicte que hi ha entre Catalunya i l'Estat. “Si per arreglar el conflicte nosaltres quedem penjats, cap problema”. Com ja ha fet en reiterades ocasions, l'ara eurodiputat ha posat èmfasi en el fet que no ha de ser objecte de cap negociació política. "No és la meva situació personal allò que ha de preocupar ni ha de ser objecte de cap negociació política", ha insistit.

Ha remarcat que el fet d'exiliar-se precisament a Bèlgica per donar sentit polític al seu exili. "Jo vaig anar a Brussel·les, cap Europa, per posar el focus on hi ha més influència política del continent europeu a vegades desagradable", ha apuntat. Puigdemont ha remarcat, que el fet que persones com Marta Rovira o Anna Gabriel marxessin Suïssa respon a circumstàncies diferents. 

Feijóo, Sánchez i els indults

El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, ha celebrat la decisió de la justícia europea en contra de Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. A més, ho ha aprofitat en plena campanya per les eleccions del 23-J i ha reptat Pedro Sánchez a deixar clar que no els indultarà. "Jo espero que el senyor Sánchez es pronunciï en les pròximes hores i digui que no indultarà el senyor Puigdemont. Ara bé, lamentablement el PSOE està governant a molts llocs amb el partit del senyor Puigdemont", ha assegurat.