Junts per Catalunya ha convertit el míting de campanya a Tarragona en una denúncia per la represàlia contra el número dos de la llista, Jordi Sànchez, per haver intervingut en l'acte central de campanya a través d'un àudio gravat des de la presó. S'hi ha referit el president i cap de llista de JuntsxCat, Carles Puigdemont, que ha assegurat que és una "vexació" i ho ha considerat "inacceptable en democràcia". Per això, ha cridat als votants a rebel·lar-se el proper dijous a les urnes.

Abans que Puigdemont, però, s'hi havia referit la cap de campanya i número deu per Barcelona, Elsa Artadi, que ha assegurat que és una "violació de drets" i ha denunciat que "això passa avui a l'estat espanyol". Tot seguit, també ho ha fet el conseller i candidat Jordi Turull, que s'ha mostrat emocionat pels fets, i que ha assegurat que "la meva llibertat provisional no em permet dir el que penso". "La diria massa grossa i em castigarien", ha denunciat.

Com a homenatge a Sànchez, i també per rebel·lar-se contra la represàlia, el miler de persones que s'han aplegat a l'acte de Tarragona han clamat per la "llibertat" i la candidatura ha decidit tornar a emetre la gravació de Jordi Sànchez

Puigdemont exigeix una disculpa d'Iceta

El president també ha aprofitat la seva intervenció per denunciar que l'exministre socialista Josep Borrell hagi assegurat que després de les eleccions catalanes caldrà construir ponts però que primer "s'ha de desinfectar, per començar, els mitjans de comunicació". Arran d'això, Puigdemont ha apel·lat el candidat del PSC, Miquel Iceta, a qui li ha reclamat una disculpa. "Miquel Iceta, Catalunya no està malalta, està ocupada per gent a qui has donat suport", li ha etzibat.

També s'ha referit a les últimes declaracions de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saenz de Santamaría, que aquest dissabte ha presumit d’haver “escapçat” els líders de JuntsXCat i ERC. "Mai l’independentisme mobilitzat ha gosat qualificar els espanyols d’infecció ni els ha amenaçat de liquidar-nos per pensar diferent", ha defensat. En aquest sentit, ha manifestat que "pot ser un cop desinfectats i llançats al mar com vol Albiol hi haurà reconciliació, però només amb la meitat de Catalunya".

També Turull s'ha referit a aquestes dues declaracions i ha assegurat sentir vergonya davant l'actitud dels socialistes. "Per alguns la democràcia és desinfectar tot allò que no pensa com ells. Quina vergonya!", ha exclamat. A més ha assegurat que per molt que els hagin empresonat "mai podran escapçar la voluntat de Catalunya. No va poder Franco no ho faran els seus hereus".

Junts per Catalunya els provocarà "mal de queixal"

Finalment, el candidat de JuntsXCat ha demanat el vot per la seva candidatura, ja que s'ha tornat a mostrar convençut que la seva victòria seria el que provocaria "mal de queixal i de ventre" al govern espanyol. A més, ha assegurat que quan Jordi Sànchez entri al Parlament "no li podran aguantar la mirada", especialment, segons Puigdemont, Miquel Iceta. 

El president i candidat també s'ha mostrat optimista pels resultats que pugui treure la seva candidatura el proper 21-D i ha defensat que "cada dia ens anem apropant més al Palau de la Generalitat". 

També als resultats electorals s'hi ha referit Jordi Turull, que ha assegurat que els comicis no van  de quin partit guanya, sinó de quin Govern entra per la porta del Palau". Per Turull, si entra un equip executiu diferent del que hi havia abans del 155, "sigui quin sigui, haurà guanyat Rajoy", en un clar missatge dirigit a Esquerra Republicana. El conseller també ha assegurat que per Junts per Catalunya "només hi ha un pla" i és que Puigdemont sigui president.