L'exministre socialista Josep Borrell ha manifestat en un míting a Sabadell (Vallès Occidental), que després de les eleccions catalanes caldrà construir ponts però primer "s'ha de desinfectar, per començar, els mitjans de comunicació", segons Ràdio Sabadell. 

Borrell ha carregat contra la televisió catalana i ha assegurat que si veiés "només TV3" ell també seria independentista. A més, ha criticat el president Carles Puigdemont amb el discurs anti-belga que circula des de fa dies en alguns mitjans de Madrid. "A Bèlgica té els seus amics del partit nacionalista flamenc, que són la cosa més semblant al feixisme que hi ha a Europa"ha deixat anar. També ha carregat contra el vicepresident Oriol Junqueras, a qui ha acusat de falsejar els comptes de la Generalitat per justificar l'independentisme.

Borrell ha demanat una alta participació per evitar una majoria independentista, i "per construir un govern que primer desinfecti i després recusi les ferides que han fet en el cos social del nostre país".