Carles Puigdemont ha reclamat davant del ple del Parlament Europeu, on compareixia la cancellera alemanya, Angel Merkel, que cal exigir que es respecti l'estat de dret a tots aquells països, "com és el cas d'Espanya", on es posa en entredit i acabar amb "la persecució d'idees, l'empresonament de dissidents polítics, artistes o periodistes". 

"Això és un imperatiu moral i jurídic que no pot seguir dilatant la Unió Europea per més temps", ha advertit.

La cancellera alemanya està compareixent aquest dimecres davant  l'Eurocambra per presentar les prioritats de la presidència alemanya per al segon semestre del 2020.

Problemes democràtics de la UE

Durant la seva intervenció d'un minut, Puigdemont ha admès que Europa s'enfronta a una crisi econòmica que serà dura i caldrà evitar la desigualtat i la pobresa, però ha advertit que "els problemes de la UE també són democràtics". "Sortir d'una crisi econòmica per entrar en una crisi de drets i llibertats no resoldrà els problemes d'Europa", ha subratllat, per la qual cosa ha reclamat una consolidació democràtica, exigint que a tots els països on l'estat de dret es posa en qüestió, "com és el cas d'Espanya", sigui respectat.

Angela Merkel semestre alemanya 2020 / Efe

La cancellera, Angela Merkel, ha presentat la presidència alemanya al Parlament Europeu / EFE

Darrere de Puigdemont ha intervingut l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat, que no ha fet cap referència explícita a la intervenció del polític català, però ha conclòs el seu torn assegurant que "l'èxit d'Europa serà el fracàs dels populismes i els nacionalismes".