Contundent advertiment de la cancellera alemanya, Angela Merkel, que ha avisat que la Unió Europea afronta "la situació més difícil de la seva història" com a conseqüència de la crisi causada per la covid-19. En una roda de premsa conjunta amb la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, la cancellera alemanya ha advertit aquest dijous de la necessitat de tancar ja un acord sobre el pla per rellançar l'economia.

"Cal un acord a l'estiu. No puc imaginar cap altra alternativa, així que treballarem dur", ha remarcat Merkel. Al seu torn, Von der Leyen ha celebrat la "unanimitat" dels estats que cal "una resposta excepcional" a la crisi, malgrat admetre que encara hi ha "detalls" que s'han de tancar, com el volum del fons i la proporció d'ajudes i préstecs.

En la roda de premsa, que ha escenificat l'inici de la presidència rotatòria que exerceix Alemanya fins a finals d'any, la cancellera ha admès que existeixen "dificultats" per pactar el pla econòmic, però ha insistit que seria "bo" tancar un acord al juliol.

roda premsa ursula von der leyen angela merkel - acn

Imatge de la roda de premsa d'Angela Merkel i Ursula von der Leyen | ACN

D'aquesta manera, Merkel ha apostat per respondre de manera "contundent" a la crisi i ha indicat que cal reactivar l'economia. A més, Merkel ha recordat que la covid-19 "no ha desaparegut", malgrat dir que els ciutadans comencen a "viure millor" amb el virus.

"Els pròxims sis mesos són determinants", ha dit Von der Leyen, que ha reconegut que ara mateix hi ha una "pressió temporal molt alta". "Cada dia que perdem veiem gent que perd la feina", ha dit la presidenta de l'executiu europeu, que ha reclamat als estats que mirin "més enllà dels seus propis interessos".

Advertiment de Sassoli als 27

Per la seva banda, el president de l'Eurocambra, David Sassoli, ha insistit que la cambra només acceptarà un "acord ambiciós" sobre el pla europeu per rellançar l'economia.

David Sassoli parlament europeu ACN

El president del Parlament Europeu, David Sassoli | ACN

Després de la convocatòria d'una reunió entre els presidents de les institucions europees i Angela Merkel, com a representant de la presidència rotatòria del Consell, el president de l'Eurocambra ha celebrat aquesta trobada i ha assenyalat que en la reunió deixarà "clara" quina és la posició de la cambra. "Jugarem la nostra part en les discussions amb la Comissió i el Consell", ha dit Sassoli.