Des de l'exili, Carles Puigdemont ha celebrat l'èxit de la manifestació independentista contra la cimera hispanofrancesa que se celebra aquest dijous a Barcelona. "Els adversaris manipularan xifres, mentiran sobre la força del moviment independentista, magnificaran anècdotes… però saben que avui l’independentisme ha fet un cop d’autoritat i fermesa. I que menystenir-lo i confondre la part pel tot és un error molt greu", ha escrit en una piulada a les xarxes socials que ha acompanyat amb el coixinet de la jornada: aquí no s'ha acabat res. Durant les jornades anteriors a la manifestació contra aquesta cimera de Pedro Sánchez i Emmanuel Macron que té lloc al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Puigdemont ha animat l'independentisme a sortir al carrer. Hores abans i també via Twitter, enviava "força, determinació i ànims" a tots el qui assistien a la protesta: "I un agraïment immens per ser-hi sempre, malgrat totes les dificultats"

🔴 Cimera hispanofrancesa a Barcelona entre Sánchez i Macron | DIRECTE

Aquest dimarts, després que la Fiscalia del Suprem demanés a Pablo Llarena que processés el mateix Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí pel nou delicte de desordres públics agreujats, Puigdemont ja va fer una crida similar, compartint el cartell de la manifestació contra la cimera hispanofrancesa, i amb el següent missatge: "Deixem d’entretenir-nos amb Llarenas, Marchenas, fiscals i diàlegs fracassats: dijous tenim una feina molt més important. Una feina que no s’acaba i que quan l’hem feta, els hem vençut. Mobilitzem-nos, sense por i sense dubtes. I que sàpiguen que tenim memòria i esperança". 

Piulada Carles Puigdemont
Piulada Carles Puigdemont

Crits a favor de Carles Puigdemont a la manifestació 

El nom de Carles Puigdemont, que ara presideix el Consell de la República, una de les entitats que ha convocat aquesta manifestació que ha reunit tot l'independentisme, ha estat molt present durant tota la protesta i alguns dels presents el recordaven a crit de "Puigdemont, el nostre president". Durant la lectura del manifest s'ha llançat un clar missatge dirigit a Pedro Sánchez i Emmanuel Macron: "Als Països Catalans no hi ha normalitat sinó un conflicte polític no resolt". En aquesta línia, les entitats han criticat que el president del govern espanyol i el seu homòleg francès "pretenen vendre una imatge de normalitat", però "la realitat és tossuda". Per tot plegat, sostenen que "una foto provocativa no convertirà Espanya o França en estats més democràtics, sinó més hipòcrites". La resposta, tal com demanava el president Puigdemont, ha estat multitudinària i 30.000 persones han assistit a la mobilització contra la cimera hispanofrancesa, segons han xifrat les entitats organitzadores.