Dani Gallardo porta més d'un any en presó preventiva acusat d'haver agredit un agent de policia durant les protestes a Madrid per la sentència del judici del procés.

Avui comença el seu judici i el president Carles Puigdemont ha denunciat el calvari que està vivint aquest jove de Cadis: "Els tribunals espanyols que avui el jutgen volen que n'hi passi sis més. Una barbaritat pels qui ho exigeixen i pels qui callen vergonyosament davant la repressió". I acaba amb el hashtag #FreeTothom.

Gallardo, que té 23 anys,  va ser detingut a la capital espanyola. La Fiscalia vol tancar-lo a la presó durant anys i tan sols compten amb un testimoni policial com a prova. A través de les xarxes socials, el seu entorn denuncia el silenci mediàtic.

Els fets van tenir lloc a la Puerta del Sol "en solidaritat amb el poble català" que portava dos dies manifestant-se. Les càrregues finalment van arribar per part de la Policia Nacional. A part de Gallardo, també van detenir tres persones més. La seva defensa explica que el jove va voler defensar una amiga que estava en una zona apartada dels conflictes on la policia "l'estava apallissant". 

Una de les proves que els cossos de seguretat argumenten és un suposat "cop de pal al casc del policia" per part de Gallardo. Malgrat tot, aquest agent no va presentar cap seqüela ni danys col·laterals. Des de Madrid s'han convocat actes en suport al noi, que vivia a Getafe. Reclamen l'absolució i "amnistia total ja".

Dani Gallardo Pancarta