El president Carles Puigdemont serà aquest divendres a l'estadi Aimé Giral, a Perpinyà, per veure el partit de rugbi de l'USAP contra el Rouen. Segons l'emissora francesa France Bleu, va ser el president del club, François Rivière, qui va convidar Puigdemont amb motiu de l'acte que el Consell per la República celebrarà dissabte a la ciutat nord-catalana

Puigdemont no només assistirà al partit, sinó que serà l'encarregat de fer la sacada d'honor. El president de l'USAP ha pronosticat que l'estadi Aimés Giral serà part aquest divendres de "la història dels Països Catalans". 

En declaracions a la citada emissora, Rivière ha apuntat que, "tot i que el club no té un paper polític", sí que "busca un lligam amb Barcelona i la Catalunya del Sud". "El partit tindrà com a finalitat la defensa de l'esperit català", ha conclòs el president de l'USAP.

L'endemà del partit, el Consell per la República celebrarà el seu acte a Perpinyà, on s'espera que hi assisteixin entre 80.000 i 100.000 persones, moltes d'elles arribades amb els gairebé 600 autocars que han mobilitzat ja l'ANC i Òmnium

L'acte se celebrarà a les 12 h al Parc de les Exposicions i el protagonitzaran Toni Comín i Clara Ponsatí, a més del president Puigdemont.