Queden quatre dies per una nova cita memorable de l'independentisme: l'acte que el Consell de la República ha convocat per aquest dissabte a Perpinyà. Per si no hi havia prou expectació, l'estrella convidada, Carles Puigdemont, ha injectat un plus de motivació. "Serà una festa", ha afirmat en una entrevista al diari nordcatalà l'Independant. El contingut íntegre es publicarà demà, però el mitjà n'ha avançat alguns titulars

Precisament aquest dimecres a quarts d'una del migdia, el Consell per la República ha organitzat una roda de premsa per anunciar tots els detalls de la convocatòria, que porta per títol 'La República al centre del món'. Se sap que començarà a les 12 del migdia i que comptarà amb les intervencions dels tres eurodiputats de Junts per Catalunya -Puigdemont, Comín i Ponsatí-. La previsió és que hi assisteixin entre 80.000 i 100.000 persones, moltes d'elles arribades amb els gairebé 600 autocars que han mobilitzat ja l'ANC i Òmnium

Tot i que des que ha adquirit la condició d'eurodiputat, que li atorga la capa d'immunitat que li permet viatjar per tota Europa, ja ha trepitjat territori francès, mai no ha estat tan a prop de casa. "Ser a Perpinyà és alguna cosa més que anar a Suïssa, Alemanya o Dinamarca", confessa el president. 

Puigdemont ha aprofitat l'entrevista per calmar els ànims, especialment a Perpinyà, on mai abans han reunit tanta gent en un acte. "Cada any des de 2012 hem organitzat les manifestacions més massives a Europa sense cap incident. Que tothom estigui tranquil", ha assenyalat. La setmana passada el ministeri de l'Interior francès va donar llum verd a la celebració de l'acte, al·legant que no hi havia motius per suspendre'l. 

Els impulsors de la trobada han demanat als assistents que arribin amb suficient antelació. Ja des de les 10 del matí hi haurà actuacions per amenitzar l'espera. Cap a aquella hora, l'alcalde de Perpinyà. Jean Marc Pujol rebrà els tres eurodiputats a l'Ajuntament de la vila. El més probable és que, com tants d'altres participants de la trobada, Puigdemont faci nit divendres a Perpinyà.