L'ANC ja té confirmats més de 400 autocars plens per desplaçar-se a l'acte del Consell per la República Catalana del dia 29 de febrer al Parc de les Exposicions de Perpinyà, segons ha pogut saber El Nacional.cat. Els autocars han estat organitzats per unes 200 assemblees territorials de l’entitat quan encara falten dues setmanes per a l’acte.

Des de l'organització asseguren que "el ritme de reserves segueix augmentant" i que en algunes territorials "ja tenen totes les places plenes". En aquest sentit, fan una crida a les persones interessades a viatjar a Perpinyà perquè contactin amb la territorial més propera per reservar plaça.

L’Assemblea també s’encarrega de gestionar l’equip de voluntaris que col·laboraran per garantir el bon desenvolupament de l'acte. Està previst que hi intervinguin els eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín. A més, hi assistiran, entre d'altres, el president, Quim Torra, i l'expresident Artur Mas. També comptarà amb la presència d'alcaldes de la Catalunya Nord que s'han posicionat a favor del respecte a les llibertats i als drets fonamentals del poble català.

L'entitat sobiranista ha posat en marxa un web perquè s'hi inscriguin aquelles persones que vulguin ser voluntaris a l'acte. Paral·lelament, també organitzaran dues sessions presencials a Girona i Vic per informar-se. La sessió presencial a Girona serà el proper dimarts, 18 de febrer, a l'Auditori Josep Irla, a les 19 h. I  la de Vic es farà dijous, 20 de febrer, al Centre Cívic de Can Pau Raba, a la mateixa hora.

Assistència massiva

L'acte, sota el lema La República al centre [del món], s'espera que sigui una concentració massiva, ja que hi ha una previsió d’assistència d’almenys 50.000 persones. Fonts del Consell per la República al Rosselló preveuen que la xifra pugui arribar fins a les 100.000 persones.

La primera intenció dels organitzadors era que l'acte es realitzés a l’estadi Aime Giral, lloc de joc habitual de l’equip de rugbi de la USAP. Les xifres de capacitat, però, van acabar fent descartar aquesta opció a causa de la gran previsió d'assistents.