El president Carles Puigdemont ha descrit des d'Alemanya com és l'"Espanya del 2018". Segons el president l'Estat fa servir l'amenaça com a "eina per governar la seva pròpia població". 

Aquesta amenaça fa referència a la piulada que s'ha fet aquest dissabte al matí des del compte oficial del Ministeri de l'Interior on es comparteix una imatge del Codi Penal i els delictes de terrorisme. El text que acompanya la imatge diu el següent: "El Codi Penal concreta què es considera delicte de terrorisme. Compartim una imatge per si algú necessita reflexionar durant el cap de setmana. La resta, a descansar, que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional vetllen per la seguretat de tots". 

En el text de la fotografia s'explica que un delicte de terrorisme és "qualsevol delicte greu contra la vida o la integritat física, la llibertat, la integritat moral (...) i contra la Corona" i és precisament aquest “contra la Corona”  el què ha fet sorgir tot tipus de suspicàcies ja que aquest vespre es disputa la final de la Copa del Rei on es preveu polèmica per la més que previsible xiulada a Felip VI.