El president a l'exili Carles Puigdemont ha esclatat a les seves xarxes al saber que l'Advocacia de l'Estat demana 14 i 13 anys d'inhabilitació per l'alcalde i el tinent d'alcalde de Sant Carles de la Ràpita per la seva participació en el referèndum de l'1 d'octubre. A més, la petició de la fiscalia afegeix un delicte més al de desobediència: prevaricació, segons informa Catalunya Informació. 

Puigdemont ha fet referència l'acció de la fiscalia contra Josep Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, i Albert Salvadó, tinent d'alcalde del mateix municipi, assegurant que: "Continuen amb l’enteniment begut". 

tuit puigdemont

El president a l'exili ha aprofitat per expressar la seva solidaritat amb els dos encausats, els qui ha qualificat de "víctimes d’aquesta cacera de bruixes desfermada des de tots els poders de l’Estat". I ha afegit: "Sí, també des del govern més progressista de la història". 

En el punt de mira 

Puigdemont expressa la seva solidaritat a dos encausats pel procés com ha succeït en altres ocasions. En aquest cas, però, coincideix que fa pocs dies que el president a l'exili era detingut per una euroordre espanyola quan va arribar a l'Alguer. Un fet que el mateix Puigdemont va considerar Una "acció coordinada i inspirada per Espanya" i va advertir que "el govern espanyol  tenia molt interès" en què fos detingut. 

El president a l'exili va assenyalar l'"obsessió" que mostra l'Estat espanyol en la seva persecució. "L'obsessió no és justícia. I amb obsessió no hi ha dret", va defensar. 

Una idea també defensada per Gonzalo Boye, el seu advocat, que ha afirmat que "hi ha una obstinació en una persecució per empresonar Puigdemont". "Quan surtin les dades sobre aquesta operació boomerang, se sabrà que era una caça a la persona i no un procediment penal [...] La justícia europea funciona sobre el principi de confiança mútua i Espanya l'ha trencat", ha continuat. 

Pel que fa a la taula de diàleg en aquest context de repressió, Puigdemont ha expressat obertament el seu rebuig cap a aquesta fórmula, ja que "hi ha una part important de l'independentisme que no és asseguda". Per la seva banda La Moncloa veu tota l'operació contra el president a l'exili només com un "sotrac" en les converses amb ERC

Més perseguit per l'1-O

Els judicis pel referèndum no han acabat. Aquest passat dilluns ha començat el judici a l'exalcalde d'Alcarràs (Segrià), Miquel Serra, per presumpta desobediència. Durant la sessió, Serra ha negat haver cedit el centre cultural Lo Casino per a la celebració de l'1-O i, per tant, haver facilitat la votació al municipi.

 

 

Imatge principal: El president a l'exili Carles Puigdemont al Parlament Europeu / Junts