El president Carles Puigdemont ha confirmat aquest dissabte, un cop més, a través de Twitter que el dilluns 4 d'octubre serà a L'Alguer per la vista que té a la Cort d'Apel·lacions de Sàsser. D'aquesta forma, Puigdemont declararà presencialment per resoldre definitivament la seva situació a Itàlia. Després de la seva detenció a Itàlia, en poques hores va ser posat en llibertat sense mesures cautelars i sense cap restricció a la seva llibertat de moviments. El dia 4 es decidirà definitivament sobre el procediment d'extradició, una vegada el jutge Pablo Llarena ha tornat a presentar un escrit al Tribunal de Sardenya demanant que Puigdemont sigui extradit a Espanya.

TUIT carles puigdemont confirma asistencia alguer

Malgrat que ja fa dies que el també president del Consell per la República ha explicat que aniria el dilluns a L'Alguer, alguns mitjans espanyols, com per exemple la Cadena COPE, han alimentat la teoria que finalment no es presentarà per si torna a ser detingut i, finalment, portat a Espanya.

"La dreta i l'extrema dreta espanyola són al·lèrgiques a la democràcia"

Poc després, el president de Junts, Carles Puigdemont, ha fet un fil a Twitter explicant que som davant d'un clar "exemple de persecució política": "La dreta i l'extrema dreta espanyola, nostàlgiques del règim franquista, van intentar actuar contra nosaltres per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre de fa quatre anys. Són al·lèrgiques a la democràcia".

TUIT carles puigdemont hilo en italiano vista sassari

D'altra banda, ha detallat que "el partit franquista Vox ha anunciat que intervindrà contra mi en la vista que se celebrarà a la Cort de Sàsser per defensar la meva extradició a Espanya. Un partit polític espanyol contra un polític català en un tribunal sard, amb una única motivació política". En aquesta línia, ha manifestat que "estem davant d'un clar exemple de persecució política, impròpia d'una democràcia europea. Orgullós de ser el seu objectiu polític. La lluita del poble català per l'autodeterminació també és una lluita contra el franquisme".

TUITS carles puigdemont hilo en italiano vista sassari

Puigdemont torna a demanar cautelars al TGUE per recuperar la immunitat

Aquest divendres, el Tribunal General de la Unió Europea va confirmar que havia rebut formalment una petició del president Carles Puigdemont per tal que li retornin la immunitat de forma cautelar per evitar una nova detenció. En aquest sentit, convé recordar que el 3 de juny aquest òrgan va concedir inicialment de forma cautelaríssima l'aforament als tres eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. La petició dels eurodiputats es va produir després que el Parlament Europeu acceptés el suplicatori del jutge Pablo Llarena.

Més endavant, el 30 de juliol, el TGUE va considerar que era innecessari que mantinguessin la immunitat, atès que entenien que el procediment d'extradició estava suspès i que no hi havia risc de detenció. Després de l'episodi del passat 23 de setembre, Puigdemont torna a demanar que se li retorni l'aforament.

Amb la sol·licitud, el Tribunal General de la UE ara dona un termini de 15 dies (fins al 15 d'octubre) al Parlament Europeu per tal que presenti les seves observacions sobre aquesta demanda de mesures per part del president Puigdemont.

Llarena insisteix a demanar el lliurament de Puigdemont

Aquest dijous, el jutge Pablo Llarena enviava un escrit al Tribunal de Sardenya per afirmar que l'euroordre contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, segueix activa i que no ha estat suspesa pel plantejament de la qüestió prejudicial. Llarena conclou el text sol·licitant a l'autoritat judicial italiana el lliurament immediat de Puigdemont a la jurisdicció espanyola.

Puigdemont presenta la seva candidatura a l'Assemblea de Representants

En la mateixa piulada en la qual ha confirmat la seva presència a Sàsser el dilluns, el president Puigdemont ha explicat que ja ha presentat la seva candidatura a l'Assemblea de Representants del Consell de la República, òrgan que actualment presideix. Aquestes eleccions es faran els propers 29, 30 i 31 d'octubre. Les votacions es tancaran el 31 d'octubre a les vuit del vespre i l'11 de novembre es coneixeran els resultats definitius.

L'Assemblea de Representants serà el Parlament del Consell per la República, formada per 121 escons (40 seran càrrecs electes i, els 81 restants, de candidatures de ciutadans). Quan ja estigui constituïda, s'escollirà al president de l'Assemblea per una banda i, per l'altra, al president del Consell per la República.

Puigdemont ha animat al tuit a arribar als 100.000 inscrits. Actualment, el Consell per la República compta amb 99.400 usuaris.

 

Imatge principal: El president a l'exili, Carles Puigdemont, a L'Alguer. EFE.