La polèmica provocada per les imatges d'una treballadora municipal retirant cartells electorals de Laura Borràs a Barcelona ha irromput al míting que Junts ha celebrat aquest vespres a Igualada, on el president del partit, Carles Puigdemont, ha sentenciat que als comuns d'Ada Colau se'ls ha "encomanat l'obsessió de l'operació neteja" del "seu soci", en referència a Manel Valls. JxCat ha recordat en diferents ocasions aquesta campanya que el TEDH va condemnar el govern francès per l'expulsió de persones d'ètnia gitana quan Valls era ministre d'Interior.

Puigdemont s'ha referit a la retirada dels cartells després d'insistir com ve fent als darrers mítings que aquesta és la campanya de junts, "perquè per un costat hi ha JxCat i després la campanya de tots contra Junts".

En aquest punts s'ha referit a la situació que s'ha produït a Barcelona amb els cartells electorals. "Es veu que als comuns se'ls ha encomanat una mica aquesta dèria del seu soci, aquest xenòfob nacionalista que els va ajudar a guanyar injustament l'alcaldia, sense mèrit, i que els ha encomanat aquesta idea, aquesta obsessió d'operació neteja i han decidit que entre els cartells que han de treure hi ha els nostres, els de JxCat", ha lamentat.

Carles puigdemont jxcat 14f igualada / Julio Díaz

Carles Puigdemont s'ha referit a la polèmica de la retirada de cartells de Junts a Barcelona / Julio Díaz

La força del canvi

Puigdemont ha recordat que JxCat està fent la campanya sense drets electorals, la qual cosa afecta els espais per penjar banderoles al carrer o espais a ràdio i televisió, la qual cosa està generant "moltes dificultats". "I a més ens treuen els nostres cartells per posar-hi els seus els que sí tenen drets electorals", ha reblat.

El líder de Junts ha atribuït aquesta situació al fet que el seu partit és "la força del canvi que més incomoda, perquè no és retòrica, és el canvi possible", i això "genera incomoditat a esquerra i dreta".

No ens coneixen

També Borràs s'ha referit a aquesta polèmica de la ciutat de Barcelona. "No ens coneixen si es pensen que ens despengen un cartell i ens quedarem igual, perquè per cada cartell que ens despengin, nosaltres en pengem molts altres", ha advertit.

Si al matí, Puigdemont i Borràs s'ha centrat a alertar sobre el risc que es repeteixi un tripartit i han situat JxCat com el vot útil contra aquesta fórmula de govern, a la tarda, la presidenciable ha centrat els seus dards de manera particular contra els seus rivals de PSC. 

borràs igualada jxcat 14-f / Julio Díaz

Laura Borràs durant el míting a Igualada / Julio Díaz

"Salvador, ni us ho creieu"

La número dos de la llista ha explicat que, segons els sondejos, els votants de Junts se situen en un espectre de centre esquerra, més a l'esquerra que el PSC, "que és tan d'esquerres que pacta amb l'extrema dreta". "Això sí deu ser molt d'esquerres, reconèixer-li sentit d'estat a l'extrema dreta". "Dues vegades en dues setmanes. Una vegada pot ser un error, la segona ja és reincidència", ha advertit.

Borràs ha afegit que no es pot ser d'esquerres sense ser demòcrata i avalant la deriva autoritària de l'Estat espanyol, i recollint una de les frases que el candidat del PSC, Salvador Illa, li va dedicar al debat de TVE, Borràs ha replicat: "Jo els dic: Miquel, Salvador, que sou d'esquerres no us ho creieu ni vosaltres. El problema és que ja no s'ho creu ningú, per tot allò que feu ja ningú no es pot creure el que diuen", ha reblat.

Jordi Turull Igualada JxCat 14F / Julio Díaz

Jordi Turull ha demanat des d'Igualada als independentistes no buscar excuses ni fer el ploramiques / Julio Díaz

Excuses i ploramiques

Al míting de JxCat hi han participat també dos dels presos polítics, Jordi Turull i Josep Rull. Turull ha insistit que Junts defensa la unitat de l'independentisme. "Parlem de confiança i autoconfiança. No de buscar excuses, no de fer el ploramiques. Som molts i no ens deixem acomplexar pel debat mediàtic del 155. El que ens sap greu és que aquells que no són del 155 acabin en el marc mental del 155", ha advertit.

Ha criticat que mentre ells busquen mitjans per tirar endavant altres busquen excuses i els demanen que han de tocar de peus a terra. "Per què? Perquè el següent pas sigui estar agenollats a terra? Volem tocar de peus a terra per defensar els valors de l'1-O. Peus a terra per estar dempeus i no per estar agenollats", ha reclamat.

Josep Rull JxCat Igualada 14F / Júlio Díaz

Josep Rull ha recordat la polèmica de Josep Borrell a Moscou / Julio Díaz

El fenómen Borrell

Rull ha ironitzat amb la situació en què es va trobar el responsable d'exteriors de la UE, Josep Borrell, quan aquest divendres en una roda de premsa que va compartir amb al ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, aquest li va recordar l'existència de presos politics a Catalunya davant les crides a alliberar el líder opositor Sergei Navalni.

"És un fenómen!", ha exclamat Rull referint-se a Borrell a qui ha advertit: "quan no tens la rebotiga neta, quan ets comissionat d'exteriors de la UE i véns de fer de ministre d'Exteriors espanyol, tens nul·la legitimitat".

 

A la imatge principal, els participants al míting de JxCat a Igualada, amb Laura Borràs, Josep Rull i Jordi Turull / Julio Díaz