Polèmica a Barcelona per la retirada d'uns cartells electorals de Junts per Catalunya per part d'una treballadora municipal. Les imatges, enregistrades al carrer d'Astúries del barri de Gràcia de Barcelona, mostren una treballadora del servei municipal de neteja enretirant els cartells de la candidata de Junts, Laura Borràs, que estaven penjats en un dels fanals del carrer. Segons fonts de l'Ajuntament, la retirada s'ha fet perquè estaven penjats en un lloc no permès.

El vídeo ràpidament s'ha fet viral a les xarxes socials, despertant la indignació dels usuaris. Una de les persones que l'ha compartit ha estat el diputat de Junts, Francesc de Dalmases, denunciant que "l'Ajuntament mana arrencar" els seus cartells "com manava arrencar els llaços grocs".

També la periodista Pilar Rahola, preguntant-se si és normal l'actuació del servei de l'Ajuntament de Barcelona enretirant cartells del partit que se situa en l'oposició a la ciutat.

La resposta dels comuns

Però la polèmica no ha acabat aquí. Poc després de la difusió del vídeo, alguns usuaris de Twitter han compartit una imatge del mateix fanal amb un cartell d'En Comú Podem on es pot veure la candidata Jéssica Albiach. Segons asseguren, la propaganda dels comuns s'ha penjat després en substitució dels cartells de Junts.

Membres dels Comuns han sortit en defensa de l'actuació del servei de neteja de l'Ajuntament. El regidor de la Presidència, Jordi Martí Grau, ha contestat una piulada de la diputada de Junts, Elsa Artadi, assegurant que els cartells s'ha enretirat per estar mal col·locats i els ha denunciat de faltar el respecte als treballadors públics.

El regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, també ha compartit les crítiques de Martí: "Deuen anar molt malament les enquestes a Junts per pensar que es donen instruccions polítiques per retirar cartells de llocs prohibits".

I des del compte oficial de la regidoria també han explicat que l'actuació és habitual amb tots els partits polítics: