El Tribunal Europeu de Drets Humans condemna França per l'expulsió d'un campament de persones d'ètnia gitana quan Manuel Valls era ministre d'Interior (2012-2014) del primer govern socialista de François Hollande.

El Tribunal al·lega que hi va haver la violació del dret al respecte de la vida privada i familiar i de la llar i també del dret judicial de tutela efectiva.

La condemna ve arran del desallotjament, de manera forçada, d'un campament no autoritzat de persones d'ètnia gitana que feia sis mesos que s'havien instal·lat en aquell espai.

Tot i tenir el dret de desnonar-los, ja que ocupaven il·legítimament un territori municipal, segons indica la resolució, la mesura de fer-ho no es va basar en cap decisió judicial, sinó en un avís formal. 

El tribunal declara que la manera com es va desnonar aquest col·lectiu no va tenir en compte la proporcionalitat necessària i que es va vulnerar el seu dret al respecte de la seva vida privada i familiar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat