El president Carles Puigdemont ha lamentat aquest dimecres que el partit ultradretà Vox es querelli i demani presó contra Roger Torrent i tres membres més de la Mesa del Parlament per tramitar la investidura a distància. "De Vox a la fiscalia, passant per la GC (Guàrdia Civil) i CNI: tot un sistema de clavegueram per aferrar-se al poder a còpia d'empresonar polítics i amenaçar, multar, assenyalar i perseguir tothom que es desviï del guió reial", ha afirmat. 

En aquest sentit, ha afegit que es tracta d'una "cursa de relleus per destruir la llibertat".

El partit ha interposat aquest dimecres una querella criminal davant la sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres més de la Mesa de la Cambra catalana —Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés— i demanen la seva detenció immediata.

Ho fan perquè consideren que han comès delictes de prevaricació i desobediència en admetre la tramitació pel ple de la modificació de la llei de la Presidència per poder portar a terme la investidura a distància, que va ser aprovada el 4 de maig.