Xavier Trias ha decidit presentar-se a alcaldable de Junts a Barcelona, una decisió que ha provocat molta alegria entre els seus companys de partit, que en els últims mesos havien apostat per ell, que ja va dirigir l'ajuntament entre 2011 i 2015, per fer fora Ada Colau de la plaça Sant Jaume. Un dels que més content s'ha mostrat és Carles Puigdemont, que ha celebrat que Trias hagi fet aquest pas endavant. Així, reaccionant a un vídeo que ha penjat Trias a les xarxes socials per explicar als seus seguidors la seva decisió que ahir va comunicar a Junts en el sopar de Nadal de la federació del partit a Barcelona, Puigdemont ha expressat la seva alegria amb un missatge de suport. "Gràcies, Xavier Trias! Hi serem tots fent pinya per guanyar i governar bé Barcelona. La teva experiència, el teu tarannà i la teva honestedat en són la garantia. Endavant!". 

El secretari general del partit, Jordi Turull, ha repiulat tant el missatge de Puigdemont com el de Xavier Trias, mentre que la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha volgut expressar també la seva alegria per la decisió de Trias. "A Barcelona, Junts per Catalunya no presenta un candidat, presentem un alcalde, l'alcalde Trias. Avui, Xavier Trias ha comunicat que es presentarà com a candidat durant el sopar de Nadal que ha congregat prop de 300 persones a les Cotxeres de Sants", ha escrit Borràs a les xarxes, un tuit acompanyat de quatre fotografies d'aquest sopar amb els militants barcelonins. 

 

Laura Borras piulada
Laura Borras Piulada

Altres reaccions a la candidatura de Xavier Trias 

Aquests només són uns pocs exemples de companys de partit de Trias que han celebrat amb molta alegria aquesta decisió, que s'ha anat allargant en el temps. D'ençà que Elsa Artadi (que ja havia estat designada candidata de Junts a l'alcaldia) va anunciar que es retirava de la política al mes de maig, el nom de l'exalcalde havia estat sobre la taula per substituir-la, cosa que es va confirmar ahir. També l'ha felicitat Gemma Geis. L'exconsellera d'Universitats fa pocs dies també va anunciar que optaria a ser candidata de Junts per Girona, la seva ciutat: "Bon dia, alcalde Trias. Som-hi", ha escrit la gironina en una piulada. La portaveu del partit al Parlament, Mónica Salas, s'ha pronunciat en la mateixa línia a les xarxes: ""Això va de nosaltres." Gràcies, Xavier Trias! Per Barcelona i per tot el país. Som-hi, sí!".