L'exconsellera d'Universitats, Gemma Geis, ha confirmat aquest dimecres que ha decidit fer "un pas endavant" per concórrer a les eleccions municipals 2023. A través de les xarxes socials, Geis ha anunciat que es presenta al procés per ser l'alcaldable de JxCat a Girona a les pròximes eleccions. Aquest dimarts, l'executiva local del partit va fer públic un comunicat informant que obria un nou procés per escollir qui substituirà Marta Madrenas al capdavant de la candidatura i apostant decididament per Geis. En una piulada, l'exconsellera diu que "Girona són les persones i el seu projecte de vida" i que, per això, ha apostat per presentar-se per ser la candidata per treballar per la ciutat que estima. "Espero comptar amb el suport dels companys a la propera assemblea d'afiliats", afegeix.

Tuit de Gemma Geis
Tuit de Gemma Geis

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Girona: tota la llista

Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

L'executiva local va anunciar dimarts que obria un nou procés per escollir alcaldable i proposava Gemma Geis com a candidata. Segons va informar el partit, des de la mitjanit del 23 de novembre i fins al fins al dia 25 a les 20 hores es poden presentar candidatures per encapçalar la llista municipal a la ciutat de Girona per a les eleccions del 2023, informa l'agència ACN.

Aquest dimecres ha estat la mateixa Geis, que compta amb l'aval unànime de l'executiva, qui ha anunciat a través d'un missatge a Twitter que ha decidit presentar-s'hi: "He decidit fer un pas endavant per la Girona que estimo i presentar-me per ser la candidata de JxCat a l’alcaldia de la meva ciutat."

El camí per proclamar-la candidata

Un cop passat el període de 48 hores de presentació de candidatures, se celebrarà una assemblea d’elecció i proclamació de la candidatura. Per això, l'exconsellera també ha piulat que espera comptar amb el suport de l'assemblea d'afiliats.

L’executiva local de JxCat a Girona subratllava al comunicat que Geis, "per la seva trajectòria professional i política, és la millor opció perquè Junts revalidi l’alcaldia de Girona". Aquest és el segon procés que fa JxCat a Girona per substituir Madrenas, que ja va anunciar que no repetiria. El partit va fer unes primàries a Girona, on l'arquitecta Assumpció Puig va quedar com a candidata tot i que després va desistir a ser cap de llista i va plegar rebent crítiques al partit. En aquesta ocasió el mètode és diferent. Davant la proximitat de les eleccions, JxCat obre un període de presentació de candidatures i, posteriorment, és l'assemblea qui avala aquella que considera més adient per ser alcaldable.

Gemma Geis, llarga trajectòria universitària

Nascuda a Girona el 1979, Geis és llicenciada en Dret, doctora europea per la Universitat de Girona, i professora i investigadora de Dret Administratiu de la mateixa universitat, on va iniciar la seva activitat docent l’any 2003. Des de l’any 2013 al 2017 en va ser vicerectora de Desenvolupament Normatiu, Governança i Comunicació.

Geis ha estat consellera de Recerca i Universitats en la XIV legislatura (entre maig de 2021 i octubre de 2022) i diputada al Parlament de Catalunya en les XII i XIV legislatures. Ha estat cap de llista per les comarques gironines a les eleccions al Parlament de l’any 2017 i 2021 i portaveu del Grup Parlamentari de JxCat. És afiliada del partit i membre de l’Executiva Nacional de JxCat.