En un ambient emotiu i precedit per un sonor aplaudiment del seu equip, Elsa Artadi ha comparegut davant els mitjans de comunicació per confirmar el que aquest dijous a la nit va avançar ElNacional.cat, la seva renúncia a presentar-se com a candidata a les eleccions municipals de maig del 2023, i confirmar que ho fa per raons personals i que, a més, deixa del tot la política activa. En companyia de la resta de regidors del grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona i la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, Artadi ha estat clara i concisa: “Deixo la política en actiu”.

 

  • LA FOTO Junts RDP Artadi, llorando - Foto: Pau de la Calle
Elsa Artadi ha deixat anar unes llàgrimes a l'hora de comunicar la seva renúncia / Pau de la Calle

“Tots podem tenir un moment en què podem dir ‘prou, no puc seguir', i el meu moment ha arribat ara”, ha afirmat Artadi, que ha especificat que no només renuncia a la cursa electoral sinó que també deixa els seus càrrecs a l’Ajuntament de Barcelona i al Parlament de Catalunya, així com als òrgans de direcció de Junts per Catalunya. “És una decisió estrictament personal i molt meditada”, ha afegit en una declaració que ha finalitzat sense preguntes i que, per tant, ha deixat oberts tots els interrogants sobre qui serà cap de llista a les pròximes eleccions municipals.

Junts RDP Artadi, Laura Borràs - Foto: Pau de la Calle
Artadi s'ha acomiadat també dels periodistes / Pau de la Calle

Malgrat la sorpresa de l’anunci, ja que el mateix dimecres al vespre Artadi va protagonitzar un acte de partit sobre seguretat a la capital catalana on res feia pensar que renunciaria a la cursa electoral al cap de vint-i-quatre hores, la fins avui presidenta del grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona s’ha mostrat convençuda de la seva decisió, malgrat la intensitat emocional del moment i l’ha desvinculada de cap altre aspecte més enllà del personal: “No és una decisió política ni una decisió vinculada al moment polític actual, sinó que és una decisió personal que he de prendre perquè no estic en condicions de servir el meu país i la meva ciutat amb la mateixa energia i intensitat com he fet fins ara”.

Junts RDP Artadi, Laura Borràs abrazo - Foto: Pau de la Calle
Artadi es fon en una abraçada amb Laura Borràs / Pau de la Calle

Sense especificar quines són les circumstàncies personals que l’han portat a plegar, ha assenyalat que, en tot cas, “és la decisió correcta i honesta” i ha indicat que "Barcelona, el país, la ciutadania, i també el meu partit, mereixen que aquells que som a la primera línia política hi siguem amb tota l’energia i dedicació". Així mateix, ha refermat la seva lleialtat al projecte independentista i a la necessitat d'un canvi polític a Barcelona i també "al president Puigdemont i el seu Govern il·legalment destituït". Acabada la lectura del comunicat i sense obrir torn de preguntes, Artadi s’ha fos en una abraçada amb Laura Borràs, entre els aplaudiments, altre cop, de tot el seu equip.

Comunicat íntegre d’Elsa Artadi:

“Benvolguts i benvolgudes:

Vull comunicar que avui deixo la política en actiu, tant al Parlament Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona, com també als òrgans de direcció de Junts per Catalunya. És una decisió estrictament personal i molt meditada.

He dedicat els darrers 11 anys de la meva vida a servir la ciutadania del meu país des de la política. Han sigut uns anys difícils i intensos: vaig començar a treballar amb la crisi financera, he viscut la consulta del 9-N i el referèndum del Primer d’Octubre; la repressió, la presó i l’exili dels meus companys; i la gestió de la pandèmia Covid.

He servit amb humilitat i honor tres presidents del meu país, a qui vull agrair públicament la confiança que m’han fet.

He treballat amb equips excel·lents a qui vull agrair la seva bona feina, dedicació incansable i sacrificis. Coses que no es veuen, però que hi són.

Vull agrair també especialment als companys de Junts de Barcelona, que treballen sense parar per assolir el canvi a la capital de Catalunya, la seva feina, esforç i ajuda en tot moment. Ells són el motor del canvi i estic orgullosa d’haver compartit amb ells els darrers tres anys.

He treballat sempre amb la màxima dedicació i compromís en cadascuna de les responsabilitats que se m’han encomanat, però ja no em sento amb la força suficient per continuar.

No és, i ho vull remarcar, una decisió política ni una decisió vinculada al moment polític actual, sinó que és una decisió personal que he de prendre perquè no estic en condicions de servir el meu país i la meva ciutat amb la mateixa energia i intensitat com he fet fins ara.

Tots podem tenir un moment en què podem dir “prou, no puc seguir”, i el meu moment ha arribat ara. Em sap greu, però és la decisió correcta i honesta.

Barcelona, el país, la ciutadania, i també el meu partit, mereixen que aquells que som a la primera línia política hi siguem amb tota l’energia i dedicació.

I amb la mateixa honestedat que sempre he treballat ara em toca deixar pas a aquelles persones que tenen la capacitat de seguir liderant; persones de gran vàlua i amb l’energia per fer-ho.

- La meva lleialtat al projecte independentista com única via per tenir un país millor segueix intacta.

- La meva lleialtat a la necessitat d’assolir el canvi polític a Barcelona segueix intacta.

- La meva lleialtat al president Puigdemont i el seu Govern il·legalment destituït segueix intacta.

- La meva lleialtat a les persones que m’han fet confiança tots aquests anys (des de les institucions i des de la societat civil), també segueix intacta.

Tots ells, em tindran sempre al seu costat pel que els pugui ajudar. Gràcies a tothom”.