Carles Puigdemont ha reaccionat aquest divendres a la decisió del jutge Manuel García-Castellón d'enviar la seva imputació per Tsunami al Suprem, desestimant el recurs de la Fiscalia. I ho ha fet amb una llarga piulada a la xarxa X on ha acusat el jutge de "vulneració persistent de l'Estat de Dret". "L'Estat espanyol té problemes estructurals que no s'arreglaran, perquè són congènits", comença el seu missatge, ironitzant amb què quan Espanya no sap que ha de fer amb ells, els "conlleva", és a dir els comporta. "La mateixa existència de l'Audiència Nacional ho confirma, perquè ja fa anys que hauria d'estar dissolta", ha insistit abans de carregar durament contra el "personatge" García Castellón. "Que ell i altres membres de la trama puguin fer de jutges i no hagin estat condemnats per les seves greus responsabilitats en la vulneració persistent de l'estat de dret, també".

Després d'aquestes crítiques al jutge de l'Audiència Nacional encarregat del cas del Tsunami Democràtic, el president Puigdemont ha recordat que la lluita antirepressiva de l'independentisme no és per aconseguir "treure del pou de descrèdit democràtic on s'ha ficat ella sola, sinó que és treure del damunt del nostre poble tantes grapes polítiques, policials i judicials com sigui possible". Per aconseguir-ho una formula que assenyala Puigdemont és precisament la llei d'amnistia, que ja està en tràmit al Congrés. Aquesta però, no pot excloure "cap dels perseguits per defensar la independència de Catalunya". "Sense amnistia integral, que no exclogui ningú, no hi ha amnistia. Hi ha una mena d'indult general que, aquest sí, està expressament prohibit", ha insistit Puigdemont en el seu missatge. Aquesta setmana, els partits polítics han presentat esmenes a l'amnistia que el PSOE va registrar en solitari el passat mes de novembre. I tant Junts com ERC proposen (tot i que per separat) eliminar l'article que exclou els delictes de terrorisme de la llei, per blindar el Tsunami Democràtic i també els CDR d'aquestes acusacions del jutge García-Castellón. Amb tot, des del PSOE ja han avançat que no donaran suport a aquestes esmenes de les formacions independentistes.  

"De tots els fems que surten i que sortiran sobre els GAL del PP, on tot fa pensar que sabrem els noms dels senyors i senyores X, també ens podrem treure de sobre unes quantes grapes més. D'això ja en parlarem, però caldrà estar amatents". Així ha conclòs Puigdemont el seu missatge a les xarxes.