El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha cantat una cançó que expressa "la voluntat de pau del poble català" als dos diputats alemanys del partit de l'oposició L'Esquerra que aquest diumenge han anat a visitar-lo a la presó de Neumünster, on està detingut des de fa una setmana.

El curiós detall ha estat revelat pel parlamentari de la formació postcomunista Diether Dehm, que ha anat al correccional del nord d'Alemanya amb de la seva companya de files Zaklin Nastic.

Segons explica, la trobada amb Puigdemont ha tingut lloc al menjador de la presó. Allà han mantingut una xerrada en què han abordat temes polítics i filosòfics en una mescla d'espanyol, alemany, francès i anglès.

Dehm també li ha ofert casa seva, situada a Hesse, al centre d'Alemanya, perquè hi resideixi en cas que sigui posat en llibertat però la justícia germànica no li deixi abandonar el país.

Carles Puigdemont va ser detingut fa una setmana en un àrea de servei del nord d'Alemanya en virtut d'una ordre d'arrest europea emesa pel Tribunal Suprem, que l'investiga per rebel·lió i malversació.

Dilluns passat la justícia alemanya va decidir mantenir el president català a la presó de Neumünster mentre se n'estudia el possible lliurament a Espanya. La decisió es podria saber la setmana vinent, després de la Setmana Santa.