El diputat alemany Diether Dehm, del partit d'esquerres Die Linke, ha visitat aquest diumenge el president Carles Puigdemont a la presó de Neumünster. En la visita, el diputat ha ofert la seva casa de Hesse (Wiesbaden) al president en cas que la justícia alemanya el deixés en llibertat a partir de dimarts amb mesures cautelars. També l'ha convidat al Bundestag a visitar el seu grup parlamentari. 

El diputat alemany, ha anat acompanyat de la diputada Zaklin Nastic, del mateix partit, i ha compartit una imatge de visita al seu perfil de Twitter.

Dehm ha explicat que Puigdemont "estava ple de coratge i se sentia fort". Tot i així, segons el diputat, Puigdemont "està preocupat" per una possible extradició, ja que no creu que fos tractat amb bones condicions a Espanya, després de les denúncies que ha fet Amnistia Internacional sobre vulneració de drets democràtics. A més, també ha informat que li ha dut informació dels serveis del Bundestag, per si vol utilitzar-la en contra de la petició d'extradició.

En declaracions a la premsa, Dehm ha afirmat que "la justícia alemanya només té una via: alliberar-lo". El diputat considera que Espanya no té "un sistema de justícia 100% democràtic" i ha afegit que si l'Estat fos "realment democràtic" huria "trobat maneres d'arribar a acords" amb Catalunya. 

D'altra banda, el diputat alemany ha estat especialment crític amb el paper del rei Felip VI, a qui ha retret que no busqués "un acord" entre Madrid i Barcelona per intentar "rebaixar les tensions". "Si jo fos en una situació com la del Rei intentaria trobar la manera de buscar acords, i no estaria amb un bàndol i condemnaria l'altre", ha explicat.