El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha fet públic avui el seu suport a la campanya #FreeAssange que té per objectiu demanar la llibertat del fundador de WikiLeaks, Julian Assange, qui va ser arrestat a l'ambaixada equatoriana a Londes l'abril passat, on havia passat set anys sota protecció diplomàtica per evitar l'extradició.

Tot i així, després d'una sèrie de desacords, Assange va ser lliurat a la policia del Regne Unit amb la cooperació del govern equatorià.

L’ONU va advertir el mes passat que Assange estaria "exposat a un risc real de violacions greus dels seus drets humans" si fos extraditat als Estats Units. Nils Melzer, el relator especial de les Nacions Unides sobre tortura, va acusar a Washington i altres governs democràtics de sobrepassar-se amb Assange i va demanar que se li donés més accés al seu equip legal.

Assange també s'enfronta a càrrecs de violació a Suècia, però aquest mes un tribunal suec es va negar a arrestar Assange en la seva absència, i va decidir que no hauria de ser extraditat a Suècia, sinó que seria qüestionat al Regne Unit sobre les acusacions de violació.