L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha enviat una carta adreçada a la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, per demanar-li que alliberi i doni asil polític a Julian Assange. El fundador de Wikileaks va ser detingut dijous passat, 11 abril, a l'ambaixada de l'Equador a Londres, després que el país sud-americà li retirés l'asil.

La carta, amb data de l'endemà de la detenció, posa de manifest que Julian Assange, així com Edward Snowden, han denunciat accions governamentals il·legals i que el motiu de la seva detenció és per raons polítiques, tal com han fet amb l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cutural, Jordi Cuixart, detinguts per haver exercit els seus drets com el de llibertat d’expressió, de pensament i a la informació i jutjats ara pel Tribuan Suprem.

 

Assange ha estat defensor dels drets humans en múltiples ocasions, també per defensar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, per això, l’ANC li expressa i li dona el seu total suport, segons ha explicat l'Assemblea en un comunicat.