El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha aprofitat aquest dilluns un nou article de l’expresident espanyol Mariano Rajoy a El Debate per dirigir-s’hi, fent-ne befa a partir del títol del text, "Alemania me dio la razón". Rajoy li ha servit en safata a Puigdemont la possibilitat de recordar-li que precisament a ell Alemanya també li va donar la raó, “i en contra teva, per cert”. Un missatge amb poques paraules del president a l’exili que ha aixecat ràpidament els riures i comentaris divertits entre els seus seguidors.

 

 

Puigdemont es referia amb el seu comentari a la decisió de l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein que el 20 de juliol del 2018 va donar per tancat el procés d’extradició contra el president a exili i el va deixar en llibertat. El líder independentista va ser detingut el 26 de març d’aquell any quan intentava creuar en cotxe per Alemanya per tornar a Bèlgica.

El tribunal alemany va rebutjar que existís un delicte de rebel·lió, a partir del qual la justícia espanyola reclamava l’extradició del president a l’exili. Puigdemont va ser alliberat després d’haver passat 12 dies empresonat a Neumünster, al nord d’Alemanya, i en havent pagat 75.000 euros de fiança.

Trobada de Puigdemont amb Torra

D’altra banda, Puigdemont ha rebut aquest dilluns la visita de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, a la seu del Parlament Europeu. Puigdemont s’ha fet una foto amb Torra al seu despatx a l’Eurocambra, on hi ha penjada una fotografia gegant de persones en to festiu aixecant una urna de l’1-O. De la trobada, el president a l’exili només ha dit que amb Torra han continuat “les converses encetades de fa temps”. Puigdemont s’ha mostrat satisfet de fer-se la fotografia amb Torra al Parlament Europeu, “que és on alguns no volien que entréssim i encara ens en volen fer fora”.

Torra també ha publicat un missatge al seu compte a Twitter informant de la trobada amb Puigdemont. En aquest cas, l’expresident s’ha limitat a dir: “El president @KRLS Puigdemont i els consellers @toni_comin i @ClaraPonsati continent el torcebraç amb l’estat espanyol des de l’exili. Ara i sempre, al costat dels qui lluiten per la independència de Catalunya”.

 

 

Precisament les darreres setmanes, els eurodiputats de Junts per Catalunya es veuen al mig d’un debat sobre la seva immunitat, després de les vistes que hi va haver la setmana passada al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), a Luxemburg. L’advocat del Parlament Europeu va afirmar en aquest escenari que Puigdemont va assumir l’acta d’eurodiputat “potser de forma il·legal”. A més a més, el president a l’exili s’ha vist també immers en una situació polèmica amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, per unes informacions aparegudes al diari El Mundo en què s’afirmava que en la seva visita recent a Barcelona hauria donat per fet que li retiraria l’escó a Puigdemont i es plegaria a les exigències de la Junta Electoral Central (JEC) espanyola.