Mariano Rajoy, expresident d'Espanya, ha decidit fer un gir de 180 graus a la seva carrera professional i mentre duri el mundial de futbol de Qatar escriurà una columna d'opinió sobre els partits de la selecció espanyola, començant aquest dimecres una nova etapa en el periodisme esportiu. Rajoy, que s'endinsa així en una nova aventura, escriurà al mitjà El Debate, de l'Associació Catòlica de Propagandistes. Així ho ha avançat la mateixa publicació, que l'ha presentat com "el nou columnista". La columna que escriurà l'expresident de l'estat després de cada partit de La Roja tindrà el nom de Así fuei segons ha informat El Debate, el mitjà on escriurà, jugarà a fer una mica de seleccionador espanyol. Rajoy mai ha amagat el seu gust pel futbol, però queda per veure si el seu estil literari i periodístic serà com els seus populars i polèmics discursos de quan encara estava en política. Aquest dimecres farà el seu debut com a articulista i escriurà sobre el partit entre Espanya i Costa Rica. 

Rajoy, que va abandonar la política després de la moció de censura que va acabar amb el seu govern el 2018 i va tornar a exercir com a registrador de la propietat, salta ara a la secció d'Opinió d'un diari, una nova experiència professional sobre la qual encara no en tenim cap referència anterior. Madridista confés, la seva afició pel futbol és coneguda i el seu nom va arribar a sonar l'any 2020 en les travesses dels possibles candidats a la Real Federació Espanyola de Futbol. Encara que ara ho farà en el gènere d'esports, aquesta no és la primera vegada que s'endinsa en l'escriptura, perquè des que va deixar la Moncloa ha publicat dos llibres, les seves memòries, "Una Espanya millor" i l'assaig "Política per a adults".

L'Associació Catòlica de Propagandistes és una organització ultraconservadora que ha finançat diverses campanyes contra iniciatives del govern de coalició del PSOE i Podem. Un exemple, contra la llei de Memòria Democràtica, del matrimoni igualitari, l'avortament o l'eutanàsia. En aquest darrer cas, van confeccionar una gran pancarta amb una calavera que van desplegar davant de l'estadi Santiago Bernabéu.  Així, aquest mitjà també ha incorporat al periodista esportiu Tomás Guasch, que escriurà la seva columna Qatarí que te vi de manera diària mentre duri el Mundial. A més, Antonio Naranjo, també futboler, aporta la seva particular visió de la Copa del Món que s'està disputant a Qatar en el seu espai El Mundial de Naranjito.

Més enllà de la seva nova aventura en el periodisme esportiu, Mariano Rajoy es troba en una complicada situació per culpa de l'Operació Catalunya. Andorra va demanar una comissió rogatòria, però l'Audiència de Madrid va fer marxa enrere la setmana passada i va paralitzar la comissió rogatòria d'Andorra contra Mariano Rajoy, després d'haver-la avalat fa un mes. En una interlocutòria del passat dijous, els magistrats de la Secció Segona de l'audiència madrilenya va estimar els recursos presentats tant per l'expresident espanyol com l'exministre Cristóbal Montoro iva ordenar al jutjat competent que se'ls tingui per personats en el procediment que tramita el Jutjat d'Instrucció Número 32 de Madrid. També ha ordenat que admeti que els recursos de reforma en els quals ambdós sol·licitaven la no tramitació de la comissió rogatòria.