El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha volgut enviar un missatge d'ànim a Carme Forcadell i Dolors Bassa després que hagin obtingut el seu primer permís aquest dilluns. "Avui la consellera Bassa i la presidenta Forcadell han sortit unes hores; permetrà un tast fugaç, i per tant injust, de la normalitat que els ha estat furtada", ha escrit. "Estar sempre a prop dels seus, i dels seus paisatges... hauria de ser cada dia! La justícia seria això", ha reivindicat Puigdemont.

Bassa ha sortit per primer cop de la presó de Puig de les Basses en aplicació de l'article 100.2 poc abans de les 12 del migdia. La Junta de Tractament del centre penitenciari la va autoritzar la setmana passada a deixar la presó tres dies a la setmana durant vuit hores al dia per tenir cura d'un familiar d'edat avançada.

Forcadell, per la seva banda, ha sortit de la presó per cuidar la seva mare. L'expresidenta del Parlament de Catalunya podrà sortir per complir tasques de voluntariat i cuidar la seva mare, d'edat avançada.