Carme Forcadell ha sortit de la presó en el seu primer dia de permís per cuidar la seva mare. Ho ha fet acompanyada del seu marit, que conduïa el cotxe amb què s'han desplaçat. A la sortida, Forcadell ha rebut l'escalf dels qui la saludaven des del carrer i l'expresidenta els ha saludat a través del vidre del seu cotxe.

La junta de tractament de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragona), va concebre l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari a Carme Forcadell la setmana passada. L'expresidenta del Parlament de Catalunya podrà sortir per complir tasques de voluntariat i cuidar la seva mare, d'edat avançada.

Després del president d'Òmnium Jordi Cuixart i l'expresident de l'ANC i Jordi Sànchez, Forcadell és la tercera empresonada pel procés que té aquest règim de sortides.

foto 3608973

foto 3608969 (1)foto 3608970

Forcadell es mostra ferma i ja ha declarat a través de twitter la seva voluntat de seguir lluitant amb un "Persistim".

Forcadell estarà fora del centre penitenciari 9 hores al dia, inclòs el seu desplaçament, i tres dies a la setmana entre dilluns i divendres. Des del passat juny del 2019 està ingressada al centre de Mas d'Enric, després d'estar primer a la presó madrilenya d'Alcalá Meco i posteriorment a Brians 2, abans de passar definitivament a Tarragona. En total, el dia d'avui, suma 696 dies a la presó, pràcticament dos anys.