El PSOE “no valora" les decisions judicials, però "espera que es faci justícia" en el cas de Carles Puigdemont. En aquests termes s'ha expressat Eva Granados mentre l'expresident de la Generalitat declarava davant la jutgessa al tribunal de Sàsser, a Sardenya. La portaveu del comitè organitzador del 40è Congrés i nova portaveu socialista al Senat ha acusat la dreta espanyola, especialment Pablo Casado, i l'independentisme de "retroalimentar-se" en un cercle pervers per al conjunt de la societat.

En roda de premsa des de Ferraz aquest dilluns, Granados ha estat preguntada pel cas Puigdemont, però també per Clara Ponsatí i Toni Comín, després que el jutge Llarena s'hagi dirigit al tribunal de Sàsser per comunicar que també tenen una euroordre. I la dirigent socialista ha volgut lligar-ho amb la convenció del PP d'aquest cap de setmana, quan Pablo Casado va prometre "portar Puigdemont al Suprem" si arriba a La Moncloa. "Tant Casado com Puigdemont i els portaveus independentistes es retroalimenten en un cercle que és positiu per a ells, però no per al conjunt dels espanyols", ha lamentat. "Cada declaració de Casado uneix més l'independentisme i cada declaració independentista posa en qüestió la qualitat democràtica d'Espanya", ha denunciat.

En aquest context, Eva Granados ha subratllat que "la justícia va per la seva banda", que el PSOE "no ho valorarà", però que "esperem que es faci justícia, que s'ajusti a dret, que al final hi hagi justícia al nostre país". Dit això, la portaveu socialista al Senat ha insistit en la separació de poders i que el govern espanyol "té molt clar el seu full de ruta", que és la "taula de diàleg i retrobament".

La roda de premsa s'ha centrat sobretot a atacar el PP després de la seva convenció. "El PP ha confirmat la seva renúncia a ser un partit d'Estat per acostar-se a Vox", ha criticat Granados, que els ha acusat d'oferir només "propostes de regressió social" i estar en contra de qualsevol cosa que suposi un avenç. "Tenim una dreta carca escorada a la ultradreta", ha reblat. Ha aprofitat per reclamar, un cop més, el desbloqueig de la renovació del CGPJ: "S'omplen la boca amb la Constitució i la incompleixen cada minut".

On Granados no ha volgut entrar és en l'entrevista d'aquest diumenge a Iván Redondo, excap de gabinet de Pedro Sánchez. Ha dit que no pot valorar-la perquè era a l'AVE venint de Barcelona, i que tampoc pertoca al partit fer-ho.

Llarena mou nova peça

El magistrat Pablo Llarena persisteix en la seva carrera judicial per fer seure els exiliats al banc dels acusats i manté oberta la via de la extradició via Itàlia. Avui, igual que va fer la setmana passada amb Carles Puigdemont, ha enviat un ofici al Tribunal de Sàsser on explica que l'ordre de detenció de Toni Comín i Clara Ponsatí continua vigent. Ponsatí i Comín van aterrar ahir a l'Alguer juntament amb Puigdemont, i contràriament al que va passar la setmana passada amb l'expresident de la Generalitat, ningú esperava els dos exconsellers a l'aeroport per detenir-los. I és que Puigdemont declara avui després de quedar en llibertat la setmana passada.