Els senadors del PSOE de Madrid, Andalusia i Aragó han presentat una moció a la cambra alta sobre el "retard en el desenvolupament del corredor transeuropeu Mediterrani en els seus ramals interior i litoral". Segons avança La Vanguardia, aquests representants socialistes aposten pel corredor central, és a dir, el que passaria per Madrid.

Els senadors, en la moció, fan dues peticions. Una, al govern espanyol, perquè "impulsi decididament" el corredor central entre Algesires i Saragossa, començant pel tram Algesires - Bobadilla. D'altra banda, presenten, en un segon terme i de manera molt més ambigua, una proposta perquè el Senat manifesti "la seva voluntat que el govern inclogui les partides d'inversió suficients en els successius pressupostos generals de l'Estat" per acabar el Corredor Mediterrani.

Els signants són senadors del PSOE per Osca, Terol, Saragossa, Madrid, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Toledo, Almeria, Cadis, Còrdova, Granada, Huelva, Jaén, Sevilla i Màlaga. En canvi, no hi figura cap dels senadors socialistes del País Valencià, Catalunya o de la Regió de Múrcia.

Aliança Díaz-Lambán

Aquesta moció arriba després de la trobada el 17 de març entre la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, i el president d'Aragó, Javier Lambán. En aquella cita, ja van firmar un protocol que exigia al Govern espanyol les “inversions necessàries” per posar en marxa el tram central del mateix corredor ferroviari central entre Algesires, Antequera, Madrid, Saragossa i Tarragona.

L’aposta de Díaz i Lambán marginava les opcions del Corredor Mediterrani en detriment de València i de la connexió entre aquesta ciutat i Barcelona i en favor de Madrid. D'aquesta manera, es donava encara més força a la paradoxa que el Corredor Mediterrani podria acabar passant per Madrid.