El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Patxi López, ha criticat el Partit Popular pels pactes amb Vox en diverses comunitats autònomes i ajuntaments d'arreu de l'Estat espanyol, com és el cas de l'Aragó, País Valencià o les Illes Balears. "A Feijóo i al PP els importa poc el que firmen i el preu que han de pagar per estar al poder", ha dit l'exlehendakari Patxi López en un vídeo penjat pel PSOE a les xarxes socials. 

Patxi López denuncia "la involució"

Tot i això, ha denunciat que el problema és que aquest preu "el paguem els altres, perquè són els nostres drets i llibertats les que es retallen". El portaveu socialista ha volgut subratllar que l'única cosa que ha fet Feijóo és "estendre els pactes amb Vox allà on pot" i ha post d'exemple el pacte a l'Aragó, on l'acord inclou derogar la Llei de Memòria Democràtica, un pin parental i perseguir el català a la franja.

Recorden els pactes a la resta de comunitats

Patxi López també ha volgut recordar els pactes a altres comunitats, com ara el País Valencià, l'Aragó, Extremadura o Castella i Lleó, on, a parer seu, s'ha "negat la violència masclista" o el canvi climàtic. Davant d'aquest escenari, considera que els resultats de les eleccions generals del passat 23 de juliol són "just al contrari" del que signifiquen aquests pactes. Per això, Patxi López considera que el PSOE té "l'obligació política, ètica i democràtica" de posar en marxa un govern que signifiqui "just el contrari del que fa el PP". 

"Un govern que faci créixer l'economia, per generar ocupació de qualitat, amb drets, i també per repartir els beneficis d'aquest creixement de manera justa. Un govern que ens faci continuar avançant en drets i llibertats, un govern que busqui la convivència i no l'enfrontament i la confrontació", ha sentenciat.

En aquest context, Vox ha ofert la possibilitat al PP d'investir Feijóo sense condicions per evitar una investidura "amb els enemics d'Espanya". Els de Santiago Abascal, amb 33 diputats al Congrés, han assenyalat que el seu objectiu és evitar "el perill que Pedro Sánchez sigui investit president de la mà de tots els enemics d'Espanya".