Un candidat que no fa frapar i una estratègia dirigida des de diferents punts de vista. Els socialistes no acaben de trobar el rumb en les eleccions de la Comunitat de Madrid. El frec a frec ha acabat confrontant, de forma mediàtica, la candidata Isabel Díaz Ayuso del PP i el candidat Pablo Iglesias d'Unidas-Podemos.

Malgrat tot, les enquestes segueixen situant el PSOE com el líder dels partits d'esquerra amb 36 escons, seguit de Más Madrid amb 18 i la formació lila amb 10, segons la darrera enquesta de Celeste Tel.

Però més enllà de com es repartirà el pastís a Madrid a partir del 4 de maig, la campanya del PSOE no acaba d'agradar ni als mateixos socialistes. El candidat Ángel Gabilondo ha estat qüestionat des del principi i les bases d'aquesta comunitat retreuen el control que volen portar des de Ferraz en l'estratègia a seguir, allunyats del coneixement de la realitat que tenen ells. El darrer exemple és l'enviament massiu ordenat des de la seu central de Madrid d'una campanya de publicitat per vendre productes del partit aprofitant l'empenta de les eleccions.

Mitjons i preservatius

Segons assegura el diari Voz Pópuliles bases madrilenyes han trobat molt desafortunat l'instint recaptatori de Ferraz amb una comunicació sobre venda de merchandising del partit, en comptes de focalitzar els continguts en les eleccions del proper 4 de maig. La darrera oferta més destacada que han posat de relleu és la venda de mitjons 100% socialistes a 9,95 euros, tot i que també ofereixen ofertes amb dos o tres parells. El lema per atraure clients és 'Viste tus pies con el sentimiento del PSOE'. 

Mitjons PSOE

Captura de pantalla de la botiga de mitjons del PSOE

La botiga del PSOE és àmplia i també destaquen la venda de preservatius socialistes tot i que ho presenten com una oferta limitada fins acabar amb existències. Un dels lemes d'aquests preservatius, produïts per les joventuts del partit és 'Protégete hermana'. En aquest cas però, no especifiquen el preu.

Preservatius PSOE

Captura de pantalla de la botiga de preservatius del PSOE

En aquesta botiga virtual hi podem trobar de tot: guants, draps per cuinar, tasses amb la cara de la difunta Carme Chacón, samarretes, fundes de mòbil, entre d'altres. Això no és nou, tampoc en altres formacions. Però el retret, ara, és lligar una campanya electoral a una oferta comercial.