Pablo Iglesias ha assegurat durant una intervenció a TeleMadrid que emprendrà accions legals contra el periodista d'OkDiario, Eduardo Inda, per les seves dures declaracions al programa d'Ana Rosa Quintana on titllava Podemos de "xusma" i "gentussa" i acusava el partit d'Iglesias de ser finançat pel govern veneçolà i l'iranià.

L'exvicepresident del govern espanyol i ha carregat contra el silenci de la presentadora de Telecinco, Ana Rosa Quintana, davant de les dures paraules d'Inda: "Ens ha acusat de delictes gravíssims davant del silenci de la presentadora". Iglesias ha seguit la seva intervenció apuntant la falta de neutralitat dels mitjans de comunicació i que "determinats poders mediàtics estan perseguint l'acció de periodistes crítics, sembla que només poden parlar en favor de la dreta o la ultradreta".

Periodistes que "no parlen amb llibertat"

El també candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid ha assegurat que coneix periodistes que "no parlen amb llibertat de segons quines coses per por a ser expulsats de les tertúlies televisives". Aquest ha fet referència a Ignacio Escolar, que "va ser expulsat de la Cadena Ser per vincular Cebrián amb els papers de Panamà", també ha mencionat a Antonio Maestre, qui "va ser perseguit i apartat del programa d'Ana Rosa Quintana per parlar de Díaz Ayuso".

"El control dels mitjans de comunicació és quasi dictatorial"

També ha carregat contra "l'escassa pluralitat informativa" on segons el líder feminista, "el control dels mitjans de comunicació és quasi dictatorial, tots van cap a una línia molt concreta". Després d'un encreuament de paraules amb la presentadora de TeleMadrid, Maria Rey, debatent sobre la intervenció dels poders fàctics sobre els mitjans de comunicació, Iglesias ha finalitzat així: "A la nostra formació política se'ns ha acusat de delictes molt greus en prime time, tertúlies, diaris, i ara només faltaria que no poguéssim dir-ho".

Inda respon a l'amenaça de denúncia d'Iglesias

Eduardo Inda ha tuitat un article del seu diari, OkDiario, que es titula irònicament "Iglesias amenaça de denunciar a Inda per dir una obvietat". L'article en qüestió afirma que "els vincles laborals i econòmics de Pablo Iglesias amb la Veneçuela chavista i la teocràcia iranià estan de llarg acreditats", per a continuació carregar extensament contra les suposades vinculacions entre Podemos, Veneçuela i Iran.

Imatge principal: Foto de Pablo Iglesias. - EFE