El PSC ha qualificat de "raonable" que el Parlament Europeu hagi retirat la immunitat als eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí després que aquest dimarts al matí s'hagi donat a conèixer el resultat de la votació del suplicatori. Ho ha dit en roda de premsa des del Parlament la diputada Alícia Romero després que el nou grup s'hagi reunit per primer cop des de la celebració de les eleccions del 14-F.

Romero ha argumentat aquest posicionament recordant que els fets pels quals s'acusa Puigdemont, Comín i Ponsatí "van passar abans" que es convertissin en eurodiputats. "Els polítics no haurien de tenir privilegis. La immunitat és en funció del seu càrrec, aquest no era el cas perquè els fets van passar abans", ha reiterat.

Així doncs i mostrant una satisfacció moderada, la parlamentària socialista ha assegurat que el seu grup respecta les decisions "de totes les institucions", ha dit, i ha sentenciat que "hi ha separació de poders". "El legislatiu no ha d'entorpir la tasca del sistema judicial", ha subratllat.

reunion grupo parlament - psc

El grup socialista celebra la primera reunió telemàtica al Parlament des del 14-F / Foto: PSC

Tercer grau

Preguntada sobre la retirada del tercer grau als presos polítics per part del jutge de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya, que ha coincidit amb la publicació del resultat de l'Eurocambra, Romero s'ha remès als darrers pronunciaments. "Respectem la decisió judicial igual que vam respectar quan la justícia els hi va donar el tercer grau", ha comentat.

Sobre si aquests cops que l'independentisme ha rebut avui podrien perjudicar la taula de diàleg, la qual només s'ha reunit un cop en tot un any, la socialista ha passat la pilota als partits independentistes. "Creiem que això no hauria d'afectar tot i que és cert que hi ha partits que la volen i altres que no", ha dit. "Si el que volen els partits independentistes és avançar i millorar les competències el que cal és parlar en una taula", ha reclamat.

Sobre el 'cordó sanitari' que la seva formació, ERC, JxCat, la CUP i En Comú Podem volen fer a Vox a la Cambra catalana, la socialista l'ha reconegut i ha vaticinat que "és difícil" que el partit d'extrema dreta acabi aconseguint un lloc a la Mesa, aspiració que el seu líder a Catalunya, Ignacio Garriga, va confirmar que tenien. "Amb onze diputats no s'aconsegueix una secretaria, necessitarien aliances amb altres partits", ha dit. Tanmateix, ni Ciutadans (6) ni el PP (3) s'han sumat, per ara, al cordó contra Vox, fet que impedeix descartar que aquesta possibilitat s'acabi produint.