El PSC continua insistint i fent pressió perquè el seu presidenciable, Salvador Illa, tingui l'oportunitat de presentar-se a la investidura. El darrer argument que ha exposat ha estat la mateixa investidura fallida de Pere Aragonès.

"Si Aragonès va poder presentar-se sense tenir tots els suports necessaris, no entenem per què no pot fer-ho Salvador Illa", ha expressat el portaveu adjunt del grup socialista al Parlament, Raúl Moreno, en roda de premsa des del Parlament. 

De fet, en aquesta mateixa línia s'ha expressat el mateix Illa en una entrevista a elDiario.es. "El que ha de fer és permetre que jo sigui investit, perquè jo vaig ser qui va guanyar les eleccions", ha afirmat per després afegir que el "normal" és que lideri el Govern qui guanya els comicis.

Raul Moreno PSC - ACN

El portaveu adjunt del PSC, Raúl Moreno / Foto: ACN

Ara bé, Moreno no ha concretat quins suports tindria més enllà del mateix grup del PSC perquè, segons ha dit, els contactes amb els diferents partits "s'han fet de manera privada i discreta". Això sí, el socialista ha reconegut que ERC "ja s'ha situat en el 'no voler canviar de rumb', mentre que el nostre pla passa per rellançar Catalunya després d'aquests 10 anys de desídia". Tanmateix, abans de la investidura d'Aragonès, Illa només va poder obtenir el suport de Ciutadans, rebent fins i tot carbasses dels seus socis a la Moncloa, que van al·legar que no volien contribuir a una investidura fake.

Bateria de propostes socials i sanitàries

Moreno també ha carregat contra la "paràlisi" que pateix el Parlament a causa de la "manca d'acord" entre ERC i Junts i ha presentat una bateria de 35 propostes en matèria sanitària i social. "És fruit del treball dels diputats del nostre grup, que s'han reunit amb desenes d'entitats arreu del territori", ha reivindicat.

Entre les propostes destaquen l'enfortiment de l'atenció primària, un pla de xoc per reduir les llistes d'espera, la reobertura de diversos CAP en ciutats com Sabadell, Òdena o Cerdanyola, la contractació de més personal en l'àmbit de la salut mental, un acord entre municipis per reduir les ràtios per al pròxim curs escolar, un pla per reduir la pobresa infantil o diverses mesures en la lluita contra la violència masclista.

Moreno ha celebrat que ahir la Junta de Portaveus aprovés la creació de les cinc comissions no legislatives i ha rebutjat el ple monogràfic sobre la Covid proposat pels comuns. "S'han de desenvolupar els elements que ja tenim en marxa", ha defensat. Moreno també ha rebutjat que el seu grup volgués ofendre el col·lectiu trans amb les preguntes que la Mesa va rebutjar ahir i ha assegurat que les reformularan sense cap problema.

 

Imatge principal: Pere Aragonès i Salvador Illa en la investidura fallida del republicà / Efe