El PSC ha assenyalat i carregat contra la "divisió" al si del Govern pel que fa a temes com l'ampliació de l'aeroport del Prat o el futur del Circuit de Catalunya. En la roda de premsa d'aquest dilluns, la portaveu dels socialistes, Alícia Romero, ha apuntat que "si alguna cosa està clara a Catalunya és que el Govern no va a la una". "Això debilita Catalunya", ha lamentat.

D'aquesta manera s'ha expressat sobre el fet que el govern espanyol decidís suspendre unilateralment la inversió a l'aeroport del Prat, cosa que, segons els socialistes, va ser culpa de la posició "poc madura i ferma del Govern". 

En aquest sentit, Romero ha afirmat que el debat sobre l'aeroport ha estat molt "superficial" i "simplista" i ha lamentat que això ja ha passat en altres ocasions a Catalunya. "S'ha de fer un debat a fons sobre el que implica tenir un hub intercontinental o no tenir-lo", ha dit.

Preguntada per l'èxit de la manifestació contra el projecte que va tenir lloc ahir a Barcelona, Romero ha expressat el respecte de la seva formació cap a la mobilització i ho ha emmarcat en la normalitat, ja que, segons ha dit, projectes com aquest generen divergències, i ha posat d'exemple les mateixes discrepàncies entre ERC i Junts.

Taula de diàleg

Pel que fa a la taula de diàleg, Romero s'ha mostrat satisfeta pel fet que se celebrés i per com va anar. Al seu parer, la reunió va suposar l'inici del camí del retrobament i l'obertura d'una nova etapa. "És molt rellevant per a nosaltres", ha indicat.

Preguntada sobre que la taula no tingui dates ni terminis, Romero ha rebutjat posar-ne i ha reivindicat que aquest espai "no ha de tenir data de caducitat". "Cal teixir complicitats entre les parts per arribar a un acord. És important dialogar i obrir un nou camí institucional", ha reivindicat. Romero ha apuntat que una "negociació difícil" com la de la taula de diàleg requereix "tranquil·litat". També ha dit que ambdues delegacions van coincidir que les reunions s'havien de celebrar amb certa periodicitat.

Renovació de càrrecs

Per altra banda, Romero ha anunciat l'inici de reunions amb la resta de grups per dur a terme la renovació de més d'un centenar de càrrecs públics. Així doncs, els socialistes ja es van reunir amb Junts en una trobada que va ser "cordial" i de "presa de contacte". Aquesta setmana ja tenen agendades reunions amb els comuns, Ciutadans i el PP, i esperen poder tancar una amb ERC. Entre els organismes pendents de renovació hi ha el Síndic de Greuges, la Junta de Museus de Catalunya i els Consells Socials d'universitats catalanes

La portaveu dels socialistes ha instat els grups del Govern a tenir la màxima disposició per renovar els càrrecs i posar-se a treballar en fer una llei electoral pròpia "a través d'una ponència amb rigor i seriositat". 

 

Imatge principal: la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero / Foto: ACN