El PSC ha retirat l'oferta que va fer el seu líder, Miquel Iceta, de negociar els pressupostos de la Generalitat per al 2020, mentre el Govern no renunciï a la via de la "ruptura" amb l'Estat i s'aboni al diàleg per buscar una solució al conflicte català.

La portaveu parlamentària, Eva Granados, ha explicat en una entrevista a EFE que ara mateix no es donen les condicions per a obrir negociacions "si no hi ha un canvi de rumb" per part de l'executiu de Torra, que fa uns dies advocava per la "confrontació" amb l'Estat. A més, Granados creu que el primer pas que hauria de fer la Generalitat és desistir de presentar el recurs contra el govern espanyol pels "impagaments" de les bestretes, que el vicepresident, Pere Aragonès, té pensat fer dimarts vinent.

Granados també veu "imprescindible" que el Govern clarifiqui quin és el seu projecte per al pròxims mesos, abans d'obrir qualsevol taula de negociació pels comptes, que Aragonès va especificar que volia iniciar la primera setmana de setembre.

Per a la portaveu socialista, resulta incoherent que des del govern català s'afermi que es volen aprovar uns pressupostos que donin estabilitat, al mateix temps que alguns dels seus consellers defensen públicament un avançament electoral si la sentència contra els presos polítics és condemnatòria. "Que algú m'expliqui com es pot fer una cosa i l'altra a la vegada", ha ironitzat Granados.

La portaveu socialista assegura que si finalment el Govern "rectifica" i aposta pel diàleg i la recerca de solucions, el PSC s'avindrà de nou a negociar els pressupostos.