El cap de campanya del PSC el 26-J, Gabriel Colomé, ha assegurat avui que “la CUP està exactament on estava el desembre”, després que diumenge els anticapitalistes es “deslliuressin” del pacte d’estabilitat que van signar amb Junts pel Sí. “Estem tornant a la casella original, malgrat que alguns pensessin que els podien canviar”, ha asseverat.

Colomé, que ha presentat des de la seu nacional del carrer Nicaragua les seves línies principals de campanya, ha criticat que “recorda una mica al dia de la marmota”. A més a més, ha carregat contra l’expresident de la Generalitat Artur Mas i la seva proposta de noves eleccions plebiscitàries. “És molt poc seriós”, ha afirmat, afegint que “encara no sabem què és en el nou partit refundat”.

Minimalisme

Sí al diàleg, sí a l’acord i sí al canvi. Els tres 'sí' lligaran una campanya que pretén ser pròxima, austera i divertida. Segons ha revelat Colomé, s’evitaran els grans actes i acabar els mítings a altes hores de la nit. “Serà una campanya per gaudir, i la part lúdica també hi serà present”, ha assenyalat, mentre donava el play a un espot del Polònia que “fixa qui som els uns i els altres”.

Fora la negativitat. El politòleg ha remarcat que “tenim un projecte”, i ha enumerat dues úniques opcions per a president del Govern espanyol: Mariano Rajoy i Pedro Sánchez. El primer “perquè ja hi és” i el segon perquè “ha demostrat” que pot fer-ho.

Catalunya serà clau. Colomé ha admès que, conjuntament amb Andalusia, han estat territoris fonamentals per fer guanyar eleccions al socialisme. I creu que fer confiança a l’equip de Meritxell Batet serà dir sí a Catalunya, “que uneix i no divideix”, un 'sí' “per un projecte comú d’Espanya”.