El PSC continua pressionant el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè es pronunciï sobre si s'ha d'ampliar la tercera pista de l'aeroport del Prat, un tema polèmic que sembla polaritzar tant la societat com el mateix arc parlamentari.

Així ho ha demanat el portaveu adjunt del grup dels socialistes al Parlament, Raúl Moreno, en una roda de premsa en la qual ha lamentat que el Govern tingui un posicionament diferent sobre el tema depenent del conseller que parli.

"Demanem al Govern un posicionament clar sobre aquest aspecte, que no el té. Demanem a Aragonès que posi ordre entre els seus, que prengui part en un dels debats més importants per a Catalunya i que digui si està a favor o no", ha apuntat Moreno.

 

El diputat socialista també ha carregat contra la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà (ERC), per haver acusat Aena de fer "xantatge" a la Generalitat en una entrevista a La Vanguardia.

Preguntada sobre la petició que Aena ha fet a la Generalitat perquè lideri l'ampliació, Jordà va respondre que "el Govern ha explicat en més d'una ocasió que tot pot ser compatible, però amb dades i rigor". "I, de moment, això no s'ha produït. Aquí s'ha fet un xantatge a través d'un calendari per entrar en el pla Dora amb aquestes inversions de 1.700 milions d'euros, que representa aquesta ampliació. I no se'ns ha explicat absolutament res més", va afegir la consellera.

Trucada Aragonès-Illa

Per altra banda, Moreno ha explicat que el líder del seu grup, Salvador Illa, ha mantingut aquest matí una trucada d'uns 15 minuts amb el president Aragonès per valorar la situació epidemiològica després que els indicadors hagin pujat i el mateix Executiu anunciés ahir noves restriccions.

"Han coincidit en assenyalar que la situació és preocupant i han arribat a l'acord d'establir un mecanisme de recepció d'informació" pel qual Illa serà regularment informat de la situació epidemiològica i de les mesures que el Govern anirà prenent. Moreno ha explicat que en la conversa telefònica d'aquest dimarts no s'han tractat les reivindicacions concretes del PSC per superar l'actual situació, sinó que s'ha centrat en els mecanismes de traspàs d'informació.

Aquesta trucada es produeix un dia després que Illa sol·licités per carta reunir-se amb Aragonès, o que ho fes la responsable de Salut del partit, Assumpta Escarp, amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

 

Imatge principal: el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Raúl Moreno / Foto: ACN