El PSC ha advertit que prendrà les "mesures necessàries" per apartar Borràs del Parlament. Així ho ha afirmat la viceprimera secretària dels socialistes catalans Lluïsa Moret, que ha argumentat que si la formació de la presidenta del Parlament suspesa Laura Borràs no la substitueix, el PSC maniobrarà per accelerar el procediment. En una entrevista d'Europa Press, Moret ha explicat que estan estudiant opcions per apartar Borràs definitivament: "El que farem és explorar i veure quina és la via que pot ser més eficaç o més efectiva".

Una de les opcions que tenen sobre la taula seria intentar forçar un plenari per triar un nou president de l'hemicicle, però Moret ha descartat concretar si serà aquest el mètode que el seu partit emprendrà per escombrar la presidenta cessada i líder de Junts. En aquest sentit, ha argumentat que encara no han tancat cap estratègia i que l'actual escenari està "molt obert" i amb "moltes opcions". La representant del Partit dels Socialistes Catalans ha declarat que estan a l'expectativa dels moviments que prenguin Junts i ERC tan bon punt comenci el nou curs polític. "En funció d'això, prendrem les mesures necessàries o crearem les oportunes per continuar treballant aquesta reclamació", ha esgrimit la viceprimera secretària del PSC.

També ha assenyalat que encara està vigent l'acord entre els partits sobre el relleu de la presidència del Parlament, on s'estipula que el càrrec li correspon a Junts, tot i això, ha reclamat que l'important és que "hi hagi un president titular legítim que lideri i presideixi des d'una lògica de representativitat institucional". I és que els socialistes volen forçar la seva sortida definitiva, ja que tal com palesa la web del Parlament, Laura Borràs segueix sent considerada formalment presidenta de la Cambra. També, Borràs, segueix piulant des del seu perfil oficial com a presidenta de la Cambra a les xarxes socials.

web parlament Mesa

Web del Parlament 

El partit de Salvador Illa explora diverses possibilitats per forçar la sortida definitiva de Borràs del Parlament, i ho fan des que Borràs va ser suspesa per la Mesa de l'hemicicle amb els vots a favor del PSC-Units, ERC i la CUP, arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'enviar a judici a la presidenta per uns suposats fraccionaments de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. La seva suspensió es va fer emparant-se en l'article 25.4 del reglament de la Cambra, que preveu la suspensió si s'obre un judici oral per delictes vinculats a la corrupció. Sobre aquest punt, Morant ha declarat que s'ha de complir-lo perquè "està vigent" i ha afirmat que "si algun grup parlamentari vol modificar-lo, els socialistes valoraran la proposta".

Moret no és la primera dirigent socialista que carrega contra Borràs pel seu cas de suposada corrupció. La portaveu dels socialistes, Alícia Romero, va criticar durament la líder de Junts titllant-la de "miserable" per la seva actitud enfront tot el serial que ha acabat amb la seva suspensió. Romero va retreure a Borràs la seva reacció després de ser suspesa, quan va acusar el PSC, ERC i la CUP d'actuar com "jutges hipocràtics" i "còmplices de la guerra bruta" contra l'independentisme. "Laura Borràs, amb aquelles declaracions, va demostrar una actitud molt miserable", va assegurar. I no només això, sinó que ha pressionat l'encara presidenta suspesa a plegar formalment per tal de facilitar la situació: "Si és tan patriòtica, el que hauria de fer és dimitir".