El càstig no s'ha acabat. El comitè de garanties i disciplina d'UPN ha proposat suspendre de militància els dos diputats díscols que van votar contra la reforma laboral. Concretament, es tracta de la suspensió de la militància de Carlos García Adanero i Sergio Sayas durant dos anys i mig per no haver acatat la directriu del partit de donar suport a la reforma laboral. Així ho ha decidit aquest dimecres el comitè després d'escoltar els dos diputats, als quals va citar dilluns a comparèixer a la seu d'UPN a Pamplona (Navarra).

Aquesta decisió ha estat adoptada després que el comitè executiu del partit, amb l'aval del consell polític d'UPN, sol·licités que els dos diputats entreguessin l'acta o, en cas contrari, iniciar el procediment per a la seva expulsió. En aquest escenari, García Adanero i Sayas disposen a partir d'ara de cinc dies per presentar al·legacions a la proposta del comitè de garanties. De fet, el mateix García Adanero ha confirmat a Europa Press que presentaran al·legacions contra la proposta de suspensió de militància durant dos anys i mig. 

Presentaran al·legacions

El diputat ha criticat que com que l'expulsió "no és possible estatutàriament, han cercat una expulsió en diferit" amb l'esmentada suspensió de militància durant dos anys i mig. Així mateix, ha assegurat que tant a ell com a Sayas els ha cridat "l'atenció la rapidesa" de la decisió del comitè de garanties. "Dijous a la tarda votem i avui és dimecres. No sé si hi ha cap òrgan amb tanta rapidesa per prendre decisions, no sé si existeix a tota Espanya", ha manifestat. Finalment, García Adanero ha afirmat que durant aquests dies han parlat amb afiliats que els han donat el seu suport i ha dit que li hauria agradat que "en un tema d'aquesta importància s'hagués convocat una assemblea, si tan convençuda estava la direcció del partit, per conèixer l'opinió dels afiliats d'UPN" respecte de la posició del partit en relació amb la reforma laboral. Per la seva banda, Sayas oferirà una roda de premsa aquest dimecres a la tarda sobre aquesta qüestió.

Cal recordar que els dos diputats díscols van posar en perill l'aprovació de la reforma laboral. UPN havia pactat el seu suport en la votació, però a última hora García Adanero i Sayas van desmarcar-se del partit. La reforma laboral es va quedar sense els suports necessaris al Congrés dels Diputats per tirar endavant, però un error d'un diputat del Partit Popular va salvar-ne l'aprovació. Va ser l'ara famós Alberto Casero, que ha denunciat que la presidenta de la cambra baixa, la catalana Mertixell Batet, ha vulnerat els seus drets.

Imatge principal: El diputat díscol d'UPN, Carlos García Adanero / Europa Press