Les recents missives d'excomandants espanyols al rei Felip VI en contra del govern espanyol i les barbaritats que comparteixen en els seus grups de xat han fet aflorar un greu problema, el biaix ultradretà dels militars espanyols. I encara que la ministra de Defensa, Margarita Robles, va afirmar diumenge passat que les forces armades espanyoles són clarament democràtiques, els fets la desmenteixen un dia després de l'altre. Encara que el govern espanyol va voler treure ferro a l'assumpte assegurant que les cartes al rei eren cosa de militars jubilats sense cap influència sobre els uniformats en exercici, la realitat és que entre els soldats la ideologia d'ultradreta no és gens aliena.

 

Els resultats electorals demostren que allà on hi ha casernes, l'ultradretà Vox aconsegueix resultats per sobre de la mitjana, cosa que constata com entre la tropa la ideologia dels d'Abascal té èxit.

Salutació nazi i càntics

Aquest mateix dimecres s'ha conegut una altra prova més, un vídeo, revelat pel digital lamarea.com on es veuen soldats espanyols cantant una cançó sobre la División Azul mentre fan la salutació nazi, braç enlaire. Segons el mitjà citat, es tracta d'imatges d'una celebració del dia de la Puríssima, 8 de desembre, de 2019, i van ser gravades a la caserna de la Brigada Paracaigudista (BRIPAC) a Paracuellos del Jarama (Madrid).

En aquestes imatges es veu un grup de soldats, alguns d'uniforme i altres de paisà, cantant i ballant al so de la cançó Primavera de la banda de rock neonazi Estirpe Imperial, amb una lletra de lloa la División Azul sobre música de la cançó popular russa Kalinka.

La tropa no en té prou amb ballar i cantar una cançó sobre els soldats espanyols que van combatre al costat dels nazis, sinó que ho fan entre salutacions amb el braç alçat, a la manera nazi, feixista i franquista.

Aquestes imatges se sumen a les aparegudes recentment on es veia com diversos soldats celebraven la Puríssima del 2020 amb cançons també relacionades amb la División Azul. Mentrestant, Robles defensava que el seu exèrcit és democràtic.

 

Imatge principal: Tropes paracaigudistes desfilen davant Felip VI / Efe