Els autocars de poblacions com Balaguer, Banyoles, Móra d'Ebre, Torelló, Tortosa o Berga ja han sortit camí a la manifestació que l'ANC ha convocat per aquesta tarda a Barcelona. La concentració és a les cinc de la tarda a Passeig de Colom i ,segons l'Assemblea Nacional Catalana, s'hi desplaçaran un total de 144 autocars d'arreu del territori.

La manifestació anirà des de Drassanes al Parc de la Ciutadella, a les portes del Parlament de Catalunya. L'escenari està situat a pla de Palau i es realitzaran diverses intervencions. A hores d'ara, ja s'hi estan ultimant els preparatius.

Sota el lema 'República ara', es pretén "reunir milers de catalans partidaris d'un govern republicà" per pressionar als partits independentistes perquè arribin a un acord per formar Govern, segons ha informat el vicepresident de l'entitat, Agustí Alcoberro.

D'altra banda, Òmnium Cultural també ha confirmat la seva participació a la manifestació, després d'un malentès per les paraules d'ahir del vicepresident de l'entitat.