Han aparegut les primeres veus al PSOE que reclamen dir "prou" a Felipe González, després que la CIA ha revelat que quan era president espanyol va donar la seva conformitat a la creació del grup terrorista GAL. El secretari general del PSE-EE de Guipúscoa, Eneko Andueza, ha afirmat que el PSOE ha de dir "ja n'hi ha prou" a González i ha manifestat que si queden responsabilitats per depurar en el seu partit pels GAL, "que es paguin".

Andueza ha expressat la més "contundent condemna" pels crims dels GAL, s'ha desmarcat del suport que va donar ahir a González la portaveu de PSOE, Adriana Lastra, i també del menysteniment de la notícia de la CIA que va fer la portaveu del PSC, Eva Granados. Ha assegurat que entén la "lleialtat" d'una altra manera i ha indicat que l'expresident darrerament "no ha estat lleial ni amb el PSOE ni amb el Govern".

Tot i que ha dit "no ser partidari de purgues" als partits i que ha admès que en els estatuts de la formació socialista no es contempla aquesta situació com a motiu d'expulsió, Andueza ha considerat que en algun moment el PSOE "ha de dir a Felipe González que ja n'hi ha prou ". "Jo veig Felipe González actualment molt lluny de el PSOE, tant com a militant, com conceptualment", ha agregat.

El dirigent guipuscoà ha afirmat que sempre ha estat molt contundent en la condemna dels crims dels GAL, un assumpte que li sembla "fastigós", i ha afegit que si el seu partit "té alguna cosa a veure amb això, que pagui el que hagi fet".

En la seva opinió, si qualsevol nova informació que pugui sorgir al voltant dels GAL "es posa davant d'un jutge", seria positiu per avançar en la convivència al País Basc.