Més pressió dels socialistes al Govern per reprendre el projecte de la B-40 o el Quart Cinturó, una infraestructura clau en la negociació dels pressupostos amb el PSC. Ara ha arribat el torn de la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que aquest dimarts ha reiterat la seva disposició a invertir en la B-40 si el Govern reprèn el projecte després que ERC hagi esmenat una moció del PSC sobre aquesta carretera per intentar desencallar la negociació pressupostària a contrarellotge. Així ho ha dit en una entrevista a TV3, en la qual també ha assegurat que parteix de la base que goven espanyol i Generalitat ja van assolir un acord mesos enrere en el qual es determinaven les característiques que havia de tenir aquest controvertit traçat, les condicions econòmiques i s'encomanava a l'executiu de Pere Aragonès la redacció i l'execució del projecte.

Raquel Sánchez reitera la disposició del govern espanyol

"Si ara el Govern reprèn aquest tema i s'asseuen en una taula de treball, nosaltres seguim amb la mateixa disposició i disponibilitat d'invertir per fer possible aquesta via. Però necessitem el consens i acord del Govern", ha subratllat. També ha reivindicat el consens territorial, així com dels agents econòmics i socials, que va tenir la proposta acordada mesos enrere "de la que es va desdir el Govern en l'últim minut". Sánchez ha fet també una breu referència a l'ampliació de l'Aeroport del Prat, que ella mateixa va anunciar a l'estiu de 2021, però que va quedar bloquejada per una falta de consens en el Govern format llavors per ERC i Junts. Ara, ha demanat a la Generalitat que tingui un posicionament ferm i que "aquesta vegada no es desdigui" de la iniciativa.

Segons Sánchez, aquestes propostes del PSC en la negociació dels pressupostos de 2023 són de mínims: "No són per interessos partidistes, sinó per l'interès general dels catalans i catalanes, que volen girar full i parlar de projectes importants que garanteixin la competitivitat i generin llocs de feina". Mentre la ministra detallava el seu posicionament, des del seu partit insisteixen en la necessitat de projectar una nova carretera que connecti Sabadell i Terrassa, és a dir, l'extensió de la B-40 o Quart Cinturó des de Terrassa, tal com demanen en un vídeo difós a les xarxes socials pels alcaldes socialistes de Sabadell i Castellar (Marta Farrés i Ignasi Giménez) i també Eva Candela, candidata del PSC a la ciutat egarenca.

Acord dels municipis amb el ministeri de Sánchez

En aquest vídeo, els socialistes posen de manifest la necessitat de crear aquesta via, imprescindible per arribar a Terrassa i obrir el Vallès al Baix Llobregat, segons Farrés, recordant l'acord entre els municipis i el ministeri de Transports que dirigeix Raquel Sánchez. Els tres coincideixen que aquesta ampliació tindria un impacte positiu en l'economia de la comarca, mentre que l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, posa de manifest que per arribar al seu municipi es triga  mitja hora per creuar Sabadell a través de la Gran Via de la ciutat, una cosa que té efectes negatius en el dia a dia dels seus habitants i també per a les empreses del municipi.