L'ampliació de l'Aeroport del Prat queda fora de la negociació dels pressupostos. Així ha respost el Govern de la Generalitat a la proposta del PSC d'incloure el projecte d'Aena per a l'aeroport català en un possible pacte amb ERC per aprovar els comptes de la Generalitat de l'any que ve. La negativa ha vingut de la mà del conseller de Territori, Juli Fernàndez, en una entrevista per a La Xarxa, en la qual ha tancat la porta a aquesta possibilitat després que la portaveu dels socialistes catalans, Alícia Romero, exigís "un compromís inequívoc" del Govern a favor dels projectes que assegura "que donen riquesa" al país, com el complex Hard Rock o l'ampliació de l'aeroport del Prat. Amb tot, el conseller s'ha mostrat disposat a dissenyar una "xarxa d'aeroports catalans".

L'ampliació del Prat "no és viable"

El conseller Juli Fernàndez ha descartat incloure en la negociació dels pressupostos de la Generalitat el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat que planteja Aena. Així ho ha defensat aquest dilluns en una entrevista pel mitjà esmentat, en la qual ha remarcat que la proposta que vol la gestora actual de la infraestructura "no compleix" amb els "grans consensos", sobretot en la protecció dels espais naturals. La negativa d'ERC arriba uns dies després que Alícia Romero, posés sobre la taula la possibilitat d'incloure l'ampliació de l'aeroport en la negociació dels comptes per a l'any que ve. "No treballem en propostes que, de sortida, no són viables ni reals", ha reblat Fernàndez. Amb tot, Fernàndez sí que ha apostat per "construir una proposta catalana" que "millori i optimitzi" la infraestructura i que els permeti consolidar "una xarxa d'aeroports catalans". "Poder crear una xarxa real aeroportuària catalana creiem que pot ser un bon camí", ha dit el conseller de Territori.

El Govern tampoc vol que el Hard Rock entri en les negociacions

De la mateixa manera que el projecte d'ampliació del Prat, el Govern de la Generalitat tampoc vol que el Hard Rock es converteixi en una moneda de canvi per negociar els pressupostos amb el PSC o Junts, tal com han reclamat aquests partits en les darreres setmanes. Segons la portaveu de l'Executiu català, Patrícia Plaja, el projecte Hard Rock no serà "ni un escull ni una línia vermella per als pressupostos". Malgrat això, ERC ha garantit que es faran "tots els plans urbanístics i informes favorables" així com les "modificacions necessàries" per tirar endavant el projecte. De fet, fonts de l'executiu compten que el projecte es pugui aprovar al Consell Executiu abans d'acabar l'any. "El projecte Hard Rock continua endavant, es farà amb exigència i solvència", va assegurar Plaja, tot i que també ha volgut afegir que aquesta és una qüestió extrapressupostària. "No es demorarà més que el que sigui necessari, però s'ha de fer bé. Hi ha perfils tècnics i ha d'haver-hi informes, i s'ha de ser absolutament rigorós", va dir la portaveu.